Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde bulunan 92 Nolu Çilek Özel Halk Otobüsleri Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından Gazze için başlatılan yardım kampanyası nedeniyle bir gün boyunca tüm vatandaşlardan ücret alınacak. Kampanya nedeniyle Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ve Çilek Özel Halk Otobüsleri Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Süleyman Erdoğan, sabah saatlerinde kampanyaya destek amaçlı şehir turu attı. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, bir gün sürecek kampanyaya tüm vatandaşların destek olmasını istedi.
Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı ve kampanyaya katılan bütün halk otobüsü sahiplerini tebrik ettiğini belirten Sesli, "Bizler de Gazze´de yaşanan katliama seyirci kalmıyoruz. Onunla ilgili yapılan bu etkinlikte hiç olmazsa bizim de bir katkımız olsun istiyoruz ve biz de halk otobüsüyle yolculuk yapıyoruz. Bugün halk otobüsünü kullanacak olan vatandaşlarımıza da kampanyaya destek olmalarını, serbest giriş kartlarının kullanılmamasını bir günde olsa onlardan rica ediyoruz. Bu tür yardımların başka etkinliklerde de öne çıkmasını temenni ediyorum" dedi.
Çilek Özel Halk Otobüsleri Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Süleyman Erdoğan da, topladıkları bütün hasılatı Gazze´ye yollayacaklarını söyledi. Kampanyaya katıldığı için Belediye Başkanına teşekkür eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Orada mağdur olan insanlar bizim kardeşlerimiz, canımız, ciğerimiz. Bizde onların acılarını dindirmek için kooperatif olarak kampanya başlattık. Vatandaşlarımız da umarım buna ilgi gösterir. Bugün aldığımız bütün hasılatı, mazot dahil Filistin´e göndereceğiz."
Yolcular da kampanyadan memnun olduklarını belirtti. Yolculardan Fatma Kara, böyle bir kampanya olduğunu arabaya binince öğrendiğini belirterek "Bence çok güzel bir düşünce. En azından bir yardımımız olduğu için çok sevinçliyim" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Murat Sesli, Kdz. Ereğli 92 Nolu Çilek Özel Halk Otobüsleri Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Süleyman Erdoğan ve gazeteciler, kampanyaya destek amaçlı halk otobüsüyle şehir turu attılar.
Editör: Pusula Gazetesi