TBMM Eski Başkanı Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Çaycuma Kahvecioğlu Köyü, Yolgeçen Köyü ve Torlaklar Köyü&[#]8217;nde ziyaretlerde bulundu.


Ziyaretler kapsamında 12 Haziran 2011 genel seçiminde destek isteyen Toptan, vatandaşların da sorunlarını dinledi. Kahvecioğlu Köyü&[#]8217;nde Filyos Vadi Projesi hakkında bilgiler veren Toptan, muhalefete de ağır eleştirilerde bulundu.


Herkesin gönlünde bir parti olduğunu dile getiren Toptan:&[#]8220;Kendimizi güçlü tutmak istiyoruz. Sorunları biliyoruz, onun için daha çok destek istiyoruz. Elbette herkesin gönlünde bir aslan vardır. Herkesin gönlünde de bir parti de vardır. Demokrasi herkes kendi gönlündeki partiye oy atacaktır. Ama benim sizden bir ricam var. Bu dönem oyunuzu lütfen değerlendirerek atın. Oyunuz işe yaramaz bir yere gitmesin. İşe yaramaz derken başka partilerin adaylarını yahut partilerin kendilerini kastetmiyorum. Bir bağımsıza oy verdiğinizde işe yaramıyor, muhalefete oy verseniz işe yaramıyor. Diyelim ki CHP&[#]8217;ye oy verdiğinizde buradan bir vekil daha fazla çıkardı, Ankara&[#]8217;da 90 vekil olacağı yerde oldu 91. Bunun ne CHP&[#]8217;ye ne de ülkeye fazla faydası var. Ama bizim bir tane fazla çıkartmamız orada Zonguldaklı olarak çok güçlü olmamızı sağlar. Gönüller nerede olursa olsun bu seçimde oylar Ak Parti&[#]8217;de birleşirse biz kendimizi Ankara&[#]8217;da çok daha fazla güçlü hissederiz.



EĞERCİ&[#]8217;YE BARAJ YAPILACAK


Merak ediyorum, buraya gelip konuşanlar ne konuşuyor. TTK kapatılacak deniliyor. Su sıkıntısını konuşulduğu zaman 10 yıl sonraki su sıkıntısı ile ilgili ne düşünüyorsunuz diye bir sorun. Onlar bu sorumluluğun altına girmeye niyetli değil. Biz bu konu ile ilgili bile çalışmaları yapıyoruz. Kimsenin aklında yokken bu arkadaşlarım, Çevre ve Orman Bakanlığı&[#]8217;na birlikte müracaat ettik. Yeni bir sanayi bölgesi yapılacağı ve su lazım olacak dedik. Bölgenin su ihtiyacını söyledik. Önerimiz Eğerci&[#]8217;nin oradan bir baraj yapmak suretiyle içme suyunu temin etmek olduğu söylendi. Birkaç gün önce bana gönderilen bir yazıda bu projenin bu yıl içerisinde tamamlanacağı ve bu iş için 1 trilyon 200 milyar liranın ayrıldığı yer alıyor. Bunları da hesap etmek zorundayız. İnşallah 5 sene sonra belki bu köyler bile oradan gelecek kaynak suyu ile su ihtiyacını karşılayacak.



KILIÇDAROĞLU&[#]8217;NA AĞIR ELEŞTİRİ


Size bazı muhalefet mensubu milletvekilleri hatta Kılıçdaroğlu size dağ başındaki karı bağışlıyor. İntibak Yasası&[#]8217;nı çıkartacağını söylüyor. İktidar olma niyeti var mı hayır yok, hevesi var mı o da yok. Olsa Başbakan ile ilgili iddiaya girme polemiği var ya, Başbakan diyor ki &[#]8216;Ben birinci parti olamazsam istifa edeceğim&[#]8217; diyor. Ama Kılıçdaroğlu, &[#]8216;Öyle olmaz&[#]8217; diyor. Ne diyor Kılıçdaroğlu, &[#]8216;Kim geçen seçimdeki oyunu yükseltirse o kalsın.&[#]8217; Yahu arkadaş geçen seçimde AK Parti&[#]8217;nin oyu yüzde 47, sizin oyunuz geçen seçimde yüzde 22. Sizin çıktı yüzde 23&[#]8217;e bizim düşecek yüzde 46&[#]8217;ya şimdi Kılıçdaroğlu sen kazanmış mı oldun? Sen bunu gideceksin benim sevgili dostum Deniz Baykal&[#]8217;a söyleyeceksin. Biz dağ başında kar bağışlamıyoruz. Biz 12 Haziran&[#]8217;da da hükümetiz. O yüzden ağzımızdan çıkan lafın ne olduğunu biliyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.



Editör: Pusula Gazetesi