Zonguldak´ın Alaplı ilçesine bağlı Ömerli köyünde ikamet eden belediyeye ait &[#]8220;Gönül Köprüsü&[#]8221; mağazasından verilen ev eşyalarının eski olması ve farelerin çıkması nedeniyle yakan Şen ailesine, CHP Zonguldak milletvekili adayı Mehmet Haberal´ın oğlu Kemal Haberal sahip çıktı.
Şen ailesini evinde ziyaret eden CHP Alaplı eski İlçe Başkanı ve aynı zamanda Seçim Komisyonu Başkanı Mehmet Altay ve yönetim kurulu üyesi Hüseyin Tosun ailenin eksikliklerinin giderilmesi noktasında CHP Zonguldak milletvekili adayı Mehmet Haberal´ın oğlu Kemal Haberal´ın destek vereceğini söyledi. CHP Zonguldak milletvekili adayı Mehmet Haberal´ın oğlu Kemal Haberal´a ailenin durumu hakkında bilgiler vereceklerini ve evin eksikliklerinin giderilmesi ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Altay, &[#]8220;Ailenin durumunu basın yoluyla öğrendik. Şen ailesinin evindeki eksiklikleri yerinde görmek amacıyla kendilerini ziyaret ettik. Evin eksiklikleri çok, CHP Alaplı İlçe Teşkilatı olarak bunun altından kalkacak durumda değiliz ama elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ailenin durumunu CHP Zonguldak milletvekili adayı Mehmet Haberal´ın oğlu Kemal Haberal´a ileteceğim. Evin eksiklikleri göre ne yardım yapabileceksek, onunla konuştuktan sonra Şen ailesine gereken eşyaları getireceğiz. Ama ailemizin evi yaşanacak durumda değil, suyu, tuvaleti olmayan, yatacak yeri olmayan bir ev, yeni yapılmış ama tadilatı yapılacak olan bir ev, biz CHP Zonguldak milletvekili adayı Mehmet Haberal´ın oğlu Kemal Haberal ile birlikte bu ailemize gereken yardımı yapacağız&[#]8221; dedi.
Anne Reyhan Şen de, &[#]8220;Belediyeye gittim, dedim ki bana iki tane çekyat lazım, çocuklarımın yatacak yerleri yok, perdelerimde yok dedim. Gönül köprüsünden önce bana yastık, yorgan ve battaniye ve çaydanlık gibi ev eşyaları verildi. Onlar gayet yeni ve güzeldi. Ama sonradan gelen perdeler, iki çekyat ve iki yatağı temizlemek istedim. Ama çekyatların altından fareler çıktı. Çocuklarımız farelerden korkarak evden kaçtılar. Bende bu duruma kızarak bize verilen eşyaları yaktım. Evime gelen perdeler yırtık çıktı. Evimde tüpüm yok, buzdolabım yok, yatacak yerim yok, su tesisatım olmadığı için suyum yok, tuvaletin borularını param olmadığı için yaptıramadım. Evime sadece yatmak için girebiliyorum. Diğer ihtiyaçlarımızı evimin yakınında bulunan çadırda gideriyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi