Ziyarete GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Merkez Servisleri Şube Başkanı Niyazı Azaklı ile Şube Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Demiryolu Servisi çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri hakkında da bilgi verdi.
Demiryolu servisinin sorunlarını bildiklerini belirten Alabaş, &[#]8220;Bu sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulunduk ve TTK Genel Müdürlüğü yetkililerine ilettik. Sorunların çözümünün takipçisiyiz. Kömür kazmaktan yıkanmasına, nakliyesine ve satışına kadar geçen tüm aşamalar üretim sürecidir. Bu sürecin bir tek halkasının eksik olması, sorunlu olması üretimi olumsuz etkiler. Bu nedenle sorunların çözümü üzerinde hassasiyetle duruyoruz&[#]8221; dedi.
&[#]8220;82 MADDEDEN 60´I ÜZERINDE ANLAŞMA SAĞLANDI&[#]8221;
Genel kurulun ardından çok yoğun bir gündem yaşadıklarını belirten Alabaş, &[#]8220;Yoğun gündem içinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizi de sürdürdük. TTK 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi´nde 82 maddeden 60´ı üzerinde anlaşma sağlandı. Hem TTK, hem de MTA toplu iş sözleşmelerimiz yasal süreler nedeniyle şu anda arabulucuda. Türk-İş Koordinasyon Kurulu´nun Hükümet ile sürdürdüğü görüşmelerini de takip ediyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi