Basın İlan Kurumu´nun Zonguldak Şubesi´nin Müdürü Özgür Topaloğlu, yerel basının ayakta durabilmesi için resmi ilanların büyük öneminin olduğunun altını çizerek, güzel şeylerin olacağına inandıklarını belirtti. Sağlam, güçlü bir yerel basını arzu ettiklerini belirten Topaloğlu, &[#]8220;Genel Müdürümüz Mehmet Atalay&[#]8217;ın da her zaman ifade ettiği gibi &[#]8216;Biz asla yük olmaya değil, yük almaya geldik.&[#]8217; İnşallah bunun bereketini yerel gazeteler görecekler. Kurumumuz gazetelerin en büyük destekçisi olduğu gibi kamu kurumlarının da yardımcısı konumunda. İlimizde Resmi ve özel ilanların bir düzen içerisinde yayınlanması için görev alacağız. Basın İlan Kurumu sadece ilanları düzenleyen bir kurum değil. Gazetelerin ve gazetecilerin desteklenmesi için yeni projelerimiz de var&[#]8221; diye konuştu.
Kurum şubesinin açıldığı tüm illerde önceleri bazı tereddütlerin yaşandığını ancak şubenin açılmasının ardından tüm gazetelerin büyük bir memnuniyet duyduğunu hatırlatan Topaloğlu, &[#]8220;Kurumumuz ilanların yayımını düzenlediği gibi ücretlerin tahsili ve gazetelere adil şekilde dağıtılması hususunda da gazetelerin yanında&[#]8221; diye konuştu.
BİK&[#]8217;in gazetecilere faizsiz kredi verdiğini ve gazetecilerin eğitimi konusunda önemli çalışmalar yaptığının altını çizen Topaloğlu, Zonguldak basınının da Türkiye&[#]8217;de yerel gazetecilik açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Topaloğlu, Zonguldak Şubesi&[#]8217;nin 1 Haziran itibarıyla ilan almaya başlayacağını hatırlatarak, ilanların yayınlanması ile ilgili olarak gerekli bilgilendirme çalışmaları için kamu kurumlarını ve gazeteleri ziyaret edeceklerini ve bu konuda gerekli bilgileri paylaşacaklarını ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi