Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin dayanışma gecesi geçtiğimiz Cuma akşamı Alaborina Restoran&[#]8217;da gerçekleştirildi. Geceye Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin üyelerinin yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı. Vali Erdal Ata, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Baro Başkanı Kerem Ertem, CHP Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk, Ak Parti Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, MHP Milletvekili Adayı İlhami Yılmaz, Saadet Partisi Milletvekili Adayı Şahin Kalça, Has Parti Milletvekili Adayı Ahmet Gül, Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun, 22. Dönem CHP Milletvekili Harun Akın, CHP Milletvekili Adayı Mehmet Haberal&[#]8217;ın Kardeşi Ali Haberal, CHP İl Başkanı Tümer Peker, Has Parti İl Başkanı Secaattin Gonca, Saadet Partisi İl Başkanı Nejdet Sarı, Belediye İş Sendikası Başkanı Tahsin Atayan, Tüm Bel- Sen Şube Başkanı Erol Yılmaz, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Halil Yıldırım, Kamu- Sen Başkanı Kadir Bacıoğlu ve Şoförler Odası Başkanı Köksal Osman Bahar, Esnaf Kefalet Koopratatifi Başkanı Ercan Şehri&[#]8217;nin yanı sıra kamu kurumlarının temsilcileri, belediye ve il genel meclis üyeleriyle ile sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri katıldı.


Gamze Sarıoğlu&[#]8217;nun sunduğu gecede konuşmasını yapan ilk kişi Dernek Başkanı Ayşe Mert oldu.


BASIN CEZA YASASINDAN DOĞAN ÇELİŞKİLER SONA ERDİRİLMELİ


Dernek Başkanı Ayşe Mert konuşmasında Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin 9 yıldır yerel medyada kalitenin yükselmesi, sorumlu yayıncılık anlayışının yerleştirilmesi için çok sayıda eğitim ve benzeri çalışma yaptığını, derneğin bu çalışmalarıyla Türkiye&[#]8217;de örnek gösterilen basın meslek örgütlerinden birisi olduğunu söyledi. Gazetecilere yönelik çalışmaların yanında çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza attığını, öncülük ettiğini belirten Mert, yeni dönemde meclise gidecek milletvekillerinden basının özlük haklarıyla ilgili çalışmalar yapmalarını ve 5 yıllık yıpranma paylarını iade edilmesi öncülük etmelerini beklediklerini söyledi. Son dönemde basının özgürlük sınırlarının tartışıldığını hatırlatan Mert, ileri demokrasi adına atılan adımlara karşın ülkede tutuklanan, yargılanan gazeteci sayısına bakıldığında ortaya çok büyük tezatlık çıktığını söyledi. Mert, gazetecilere yönelik yargılamalarla ilgili çelişkilerin ortadan kaldırılması ve basın özgürlüğünün sınırlarının güvence altına alınması için oluşturulacak yeni parlamentonun ilgili yasalarda gazetecilerin taleplerini dikkate alacak şekilde düzenleme yapılmasını istediklerini belirtti.



TGC TEMSİLCİSİ SAV&[#]8217;DAN AÇIK ÇAĞRI


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman Sav gecede yaptığı konuşmasında medyada yaşanan yozlaşmadan şikayet edenlerin bilerek veya bilmeden bu yozlaşmaya çanak tuttuklarını belirterek, kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin ve siyasilerin bu yozlaşmaya destek vermemelerini istedi. Sav, çok sesliliğin yanında sorumlu yayıncılığın geliştirilmesi için herkese görev düştüğünü hatırlattı. Sav&[#]8217;ın en en önemli çağrısı; &[#]8220;Gazeteci ile &[#]8216;Kasteciyi ayırın&[#]8221; oldu.



BAŞKAN AKDEMİR VE VALİ ATA KGD&[#]8217;YE TEŞEKKÜR ETTİ


Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin başkan ve yöneticilerini kutlayarak, meleğe ve kente katkılarından ötürü teşekkür etti.


Konuşmasında yerel medyanın demokratik sürecin sağlıklı işletilmesine ve kentin kalkınmasındaki etkisini hatırlatan Vali Erdal Ata ise Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ne bugüne kadar yaptıkları çabalardan ötürü teşekkür ederek başarılar diledi. Ata konuşmasının ardından Gazeteci Eyüp Bektaş&[#]8217;ın sarı basın kartını vererek tebrik etti.



BİRLİKTE EĞLENDİLER


Gecede gazeteci Ömer Taşlı rahatsızlanınca ilk müdahaleyi yapan isim Prof. Dr. Ali Haberal oldu. Hastaneye kaldırılan Ömer Taşlı&[#]8217;nın önemli bir sorunun olmadığı haberi gelince gazeteciler sahneye çıkarak hep birlikte eğlendiler. Gecede dernek üyesi ayrıca Gamze Sağıroğlu ve Ümit Kaya için doğum günü pastası kesildi.

Editör: Pusula Gazetesi