GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, sendikalarının olağan genel kurulunun ardından yoğun bir gündem yaşadıklarını belirterek, &[#]8220;Hem Genel Kurul sürecini hem de toplu sözleşme sürecini birlikte yaşadık. Maden işçisinin bize tebliğ ettiği görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte de toplu sözleşmede onlara belli kazanımlar elde etmek için çaba harcıyoruz. Başbakanımız, Sendikamızı ziyaret ettiğinde siz de oradaydınız. Sorunları, sıkıntıları anlattık, siz de biliyorsunuz. Sürecin olumlu tamamlanmasını bekliyoruz&[#]8221; dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Valisi Erdal Ata ise, &[#]8220;Genel Kurulunuzda seçilen arkadaşlarınıza da görev yapacakları 4 yıllık dönemde başarılar diliyorum. Zonguldak için TTK çok önemli bir kuruluş. Görev yaptığınız dönemde de idare ile uyum içinde hem işçinin haklarını korurken hem de kurumun haklarının korunmasının gözetilmesi, üretimin arttırılması yönünde başarılı çalışmalarınız olacağına inanıyorum. Üretimin arttırılması durumunda daha fazla istihdam yaratma şansı olabilir. Bunları hem sendika hem idare elele vererek TTK&[#]8217;nın ayakta kalması, yaşatılması için her iki tarafın da üzerine düşen görevi yapmasını temenni ediyorum.


Burası 1848&[#]8217;den beri madencilikle varolmuş bir kent. Bundan sonra da madencilik Zonguldak&[#]8217;ın ekonomik hayatında, iş hayatında önemli yer tutacaktır. Temennimiz TTK&[#]8217;nın mevcut durumundan daha iyi bir seviyeye gelmesidir. Hep zararlarıyla gündeme taşınmasın.


Bu sorunların asgariye indirilmesi için sendika ve kurumun elele vererek çözümler bulunmasında yarar var diye düşünüyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi