Zonguldak Havaalanı&[#]8217;ndan Anadolu Jet&[#]8217;in Borajet bünyesinde gerçekleştireceği yurt içi seferler dün itibariyle başladı. Sabiha Gökçen Havaalanı&[#]8217;ndan sekiz kişi ile Zonguldak Havaalanı&[#]8217;na inen ilk uçağı karşılayan arasında AK Parti Zonguldak Milletvekilli Köksal Toptan, Kaymakam Sinan İnaltekin, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Vedat Emeksiz, Hüseyin Mercimek, Siyami Akçaalan, ZONHAV Müdürü Hasan Özşahin, İşadamı Rıfat Güpgüpoğlu ve Anadolu Jet Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Başkanlığı Satış- Trafik Şefi Onur Engur da vardı.


Uçaktan ilk inen Filyoslu İşadamı İsmail Recai Şanlı&[#]8217;ya çiçek ve hediyelerini AK Parti Zonguldak Milletvekilli Köksal Toptan verdi. Çok rahat ve sorunsuz bir yolculuk yaptıklarını ifade eden ilk seferin yolcuları emeği geçenlere teşekkür ettiler.


Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Başkanlığı Satış- Trafik Şefi Onur Engur Borajet ile neden çalıştıklarını şöyle anlattı; &[#]8220; Borajet&[#]8217;in uçakları yine buradan uçuşlarına devam edecek. Bizim buraya girmemizin tek nedeni Sabiha Gökçen Havaalanı&[#]8217;na gidecek tüm Zonguldak yolcularının THK&[#]8217;nın hizmetinde olan tüm bölgelere bağlantı sağlayabilmeleridir. Zonguldak&[#]8217;tan uçağa binen bir kişi Doğu, Ege, Akdeniz hatta Doğu Anadolu ile bağlantı yapacak. Zonguldak&[#]8217;tan çarşamba ve cumartesi günleri yapılacak seferlerle İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı&[#]8217;ndan Borajet&[#]8217;in mevcut ASR-70 tipi uçakları ile gidilecek. Sabiha Gökçen&[#]8217;e inen hiçbir yolcu beklemeden Trabzon, Diyarbakır, Ağrı, Bodrum, Dalaman, Antalya, İzmir hatta Sivas&[#]8217;a bile uçabilecek. Bizim hedef yolcumuz İstanbul değil. Buradaki insanlarımızda hem memleketlerine hem tatil yerlerine en kısa zamanda ulaşsınlar. Öncelikli amacımız bu.


Anadolu Jet olarak bu hattaki 25 koltuğu biz satın alıyoruz. Böylece bu hattaki seferler iptal edilmeden sürmüş olacak. Bundan sonra Zonguldak&[#]8217;a iniş ve kalkışlarda THY&[#]8217;nin bir görevlisi burada olacak. Yurtdışı dahil tüm biletlerde Zonguldak Havaalanı&[#]8217;ndan temin edilebilecek&[#]8221; diye konuştu.


Bilet fiyatları ile ilgilide bilgi veren Engur; &[#]8220; Sabiha Gökçen için 94 lira, aktarmalar için ise 45 lira ekliyoruz. Bunlar başlangıç fiyatı. Taban 134 tavan fiyatı ise 234 liradır. Buradan alınacak tek bir bilet ile istedikleri yere uçabilecekler. Yani bütün Anadolujet uçuşları ayağınızın altında olacak&[#]8221;şeklinde konuştu.


Engur, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan&[#]8217;a firmalarının bir maket uçağını hediye etti. Seferlerin devamı için dağı kestiklerini ifade eden Toptan; &[#]8220;Dağın kesilmesi bizin Özel İdare bütçesinin neredeyse üçte birini götürüyor. Köylerimize vereceğimiz yol, su ve okul gibi hizmetleri buraya harcıyoruz. Ama yurtiçi ve yurt dışından gelen yolcularımızın rahatı da bizim için önemli. Bu bakımdan Anadolu Jet ve Borajet&[#]8217;e teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu

Editör: Pusula Gazetesi