Çaycuma Halk Eğitim Merkezi tarafından Filyos Seçil Şanlı İlköğretim Okulu&[#]8217;nda düzenlenen okuma yazma kursunu bitirenlere belgeleri düzenlenen törenle verildi. Törene Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan ve Fazlı Erdoğan, Kaymakam Sinan İnaltekin, Askerlik Şubesi Başkanı Mustafa Özoğur, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, SP Milletvekili Adayı Burak Erol, il genel meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Kursa maddi manevi destek veren Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal&[#]8217;a Kaymakam Sinan İnaltekin tarafından teşekkür plaketi verildi. Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar ise ilk olarak kurslara desteklerinden dolayı tüm Belediye Başkanlarına teşekkür ederken, kursiyerlerin hediyelerinin Filyos Belediye Başkanı Öner Ünal tarafından alındığını söyledi.


Filyos Belediye Başkanı Ünal ise Halk Eğitim Merkezlerinin tüm faaliyetlerini sonuna kadar desteklerini belirterek, okuma yazma kursunu bitiren kursiyerleri Konya Mevlana gezisine götürmeye söz verdi.


Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ise konuşmasında &[#]8220;Ana Kız Okuldayız&[#]8221; okuma yazma kampanyasını Başbakan Recep Tayip Erdoğan&[#]8217;ın eşi Emine Erdoğan&[#]8217;ın başlattığını ve bu kampanyayla bir çok orta yaş üstü vatandaşın okuma yazma öğrendiğini söyledi.


Filyos- Zonguldak arası karayolunun en kısa zamanda yapılacağını belirten Toptan; &[#]8220;Ulaşım ağı tamamlandığında insanların günü birlik Filyos&[#]8217;a tüneller sayesinde de çok kısa sürede balık yemek için gelebilecekler. Filyos bölgenin turizm açısından gözde merkezlerinden biri olacaktır. İleride bu kültürel ve turistik zenginliğe şahit olacağız &[#]8221; diye konuştu.


Okuma yazma kursunu başarıyla bitirenlere belgeleri ve hediyeleri protokol tarafından verildi. Melek- Ahmet Şanlı Anadolu Lisesi ve Belediye Düğün Salonu&[#]8217;nda açılan Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisini açılışını geçekleştiren Toptan, özellikle tel kırmadan yapılan el emeği ürünleri inceleyerek kursiyerleri tebrik etti.

Editör: Pusula Gazetesi