TBMM Eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, seçim gezilerine TFFHGD Zonguldak Şubesini ziyaret ederek sürdürdü.


Sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen ziyarete, Toptan´la beraber Ak Parti Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, yöneticiler, Zonguldak TFFHGD Başkanı Serdar Yılmaz, TFFHGD Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Vedat Vecdi Akça, hakemler ve gözlemciler katıldı. Ziyarette açılış konuşmasını AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Gözlemci Aziz Aydoğdu yaptı. Aydoğdu; "Sayın Toptan´a bu yoğun seçim sürecinde bizlere zaman ayırdıkları için teşekkür ederim. Burada kendisini ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Bulunduğumuz sıkıntıları dinleyip elinden geleni yapacağına inanıyorum" dedi.



Yılmaz, Dernek Binası projesini Toptan´a aktardı

Zonguldak TFFHGD Başkanı Serdar Yılmaz, Merkez Hakem Kurulu´nun birleştirici ve bütünleştirici olması gerekirken son 2 yıl içerisinde Zonguldak´ta bunu sağlayamadığını sıkıntının çözümü konusunda girişimlerinin sürdüğünü Toptan´a aktardı. Yılmaz ayrıca, Acılık´ta yapmayı planladıkları Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Binası´yla ilgili olarak Toptan´dan destek istedi.


Yılmaz; "Öncelikle kıymetli vaktini bize ayırdığı için Sayın Toptan&8217;a çok teşekkür ederim. Bizim camiamız futbol ailesi içerisinde olmazsa olmazlardan biri. Bu nedenle her anlamda yaşadığımız sorunlarımız oluyor. Ben bu sorunlarımızı dinleyip bizlere sorunlara çözüm bulma aşamasında yardımcı olacağınıza inanıyorum" dedi.



Toptan: Futbolun çilekeşi hakemlerdir

Toptan, ziyarette futbolun çilesini çekenlerin başında hakemlerin geldiğini çok önemli görev üstlenerek hizmet verdiklerine değindi ve başarılar diledi.


Her zaman iyilerin yanında olduğunu belirten Toptan, Zonguldak hakem camianın içerisinde bulunduğu durumun kendilerini üzdüğünü çözüm konusunda takipçisi olacağını sözlerine ekledi.


Toptan; " Futbol çağımızın en büyük zevki, en büyük çılgınlığı, en büyük ekonomik hareketi, fanatizmin kendini gösterdiği bir alan olarak kendini hissettiriyor. Futbolun giderek endüstri haline gelmesi, uluslararası boyutunun gelişmesi, futbol aracılığıyla insanların birbirlerine daha da çok yakınlaşmasına, kaynaşmayı sağlaması bakımından evrensel spora, evrensel kültüre de çok önemli bir katkı veriyor. Futbolun olmazsa olmaz unsuru hakemlerdir. Aslında işin çilekeşi de hakemlerdir. Profesyonel futbolda akıl almaz rakamların telaffuz edildiği dünyamızda hakemler o kadar büyük baskı altında o müsabakada ortayı bulmaya çalışmakta, doğru kararı vermeye çalışmaktadır. Bu kadar büyük tartışmaların yaşandığı futbol camiasında hakemler işin çilesini çeken, deyim yerindeyse hamallığını çeken insanlar olarak görülüyor.


Ama şüphe yok ki futbolun önemli bir unsurunda görev yapmış olmanın zevkli tarafı da var. Çünkü bu kadar sıkıntının yanında da bu işi yürüten genç arkadaşlarımız olduğuna göre, severek bu işi yaptıklarına göre, beki de dışarıdan insanların göremediği çok zevkli yanları da var. İşin maddi tarafının çok etkili olduğunu zannetmiyorum. Çünkü hakemler için öngörülen paralar dünyanın konuştuğu paralar yanında devede kulak bile olmaz.


Hakemlikte zaman zaman çok parlak gelişmeler, zaman zaman hayal kırıklıkları görüyoruz. Ama son yıllarda bizim hakemlerimizin de Avrupa´ya açıldıklarını görüyoruz. Bundan da mutluluk duyuyoruz. İnsanı rahatsız eden hakemlerin verdiği kararlardan daha çok hakemlerin verdiği kararlar arasında benzerliklerde ayrışmalar olmasıdır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi