Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle başlatılan
"Yeni Uygulamalı Girişimcilik Proje ve İşgücü Yetiştirme Kursu"nu tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.
Devletin, bölgede önemli sanayi yatırımları olduğunu, bu nedenle de özel sektörün gelişmediğini belirten Ata, şöyle konuştu:
"Aslında ilimizde sermaye ve iş gücü var, ama eksik olan girişimci. Bir üretim zincirinde nihai sonuca ulaşabilmek için mutlaka emek, sermaye ve girişimcinin olması gerekir. Ümit ediyorum kurslar sayesinde bir nebze de olsa bu eksik kapatılmış olacak. Zonguldak´a geldikten sonra en çok duyduğum sözlerden biri, ´biz burada sacı üretiyoruz, Kayseri´den birileri sacı alıp soba yaparak bize sattı´ oldu. Aslında sobayı biz üretip Kayseri ve diğer bölgelere satmalıydık. Bize verilen bilgiye göre bankalarda 2 milyar lira mevduat var. Bunu sanayide kullanabilmiş olsak Zonguldak iki katı daha olur. Bunu kullanamadığımız için ilimizdeki vatandaşların tasarrufları başka illerde yatırıma dönüşüyor. Bizim arzumuz, ilimizdeki bu sermaye birikiminin sanayi yatırımlarına kanalize edilmesi, yeni istihdam alanlarının yaratılması, yeni tesislerin kurulmasıdır. Açılan bu kursların bir nebze de olsa katkısı olacaktır. "
KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım da, ülkede şirketlerin batmasına yol açan krizin etkisinin hissedildiği bu dönemde çaresizliği çareye dönüştürmek, artan işsizliğin sosyal etkilerini azaltmak, girişimcileri yetiştirmek için kurslar düzenlediklerini ifade etti.
Yıldırım, açılan kurslarda bugüne kadar 212 kursiyerin sertifika aldığını ve 250 kişinin de devam ettiğini anlattı.


Editör: Pusula Gazetesi