MHP Zonguldak Milletvekili Adayı İlhami Yılmaz, seçmenlere yaptığı çağrıda oy verirken birinci tercih nedenlerinin ülkenin milli birlik ve toprak bütünlüğü olması gerektiğini söyledi.


Vatandaşlarla buluşmasında Türkiye&[#]8217;nin zor günler geçirdiğini belirten Yılmaz; &[#]8220;Önemli olan vatan. Vatan olmayınca ülkede neyi düzelteceksiniz. Tüketen bir Türkiye değil üreten bir Türkiye için çalışıyoruz&[#]8221; dedi.


Türkiye üzerinde oynanmak istenen bazı oyunlara engel görenlerin saldırılarını sürdüreceklerini belirten Yılmaz;&[#]8220;Türkiye Cumhuriyeti´nin Başbakanı Irak´a gidiyor, Erbil´de PKK peşmergesiyle konuşuyor. Ne Kerkük´e ne Musul´a gidiyor. Ardından bir hafta sonra ABD´nin Savunma Bakanı aynı bölgeye gidiyor Erbil´i ziyaret edip dönüyor. Türkiye´nin üzerinde hesapların olduğu bir dönemde evvela kendi içimizi toparlayıp ne Kerkük´ümüzden ne de Karabağ´ımızdan soyumuzla bağlantılı olan hiçbir yerden vazgeçme gibi bir düşüncemiz olamaz. Ama önce kendi evimizin önünü temizlemeliyiz&[#]8221; dedi.


Ak Parti&[#]8217;nin yeniden iktidar olması durumunda Anayasa&[#]8217;da yapmak istediği değişikleri anlatan Yılmaz, &[#]8220;Amerika Birleşik Devletleri´ndeki (ABD) eyalet sistemi nasıl diye araştırma yaparak başladılar. Türkiye üzerinde bazı insanların içeriden satın aldıkları kişiler olacak ve bunlar çeşitli şekillerde bunlara empozelerde bulunacaklar. Egemen Bağış´ın kontrolünde bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda, ´Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nın Türklüğe ve Türk milletine atıfta bulunuyor, bunun ortadan kaldırılması lazım´ diye resmen açıklama yaptılar. Yeni anayasanın kimler tarafından ortaya çıkarılacağını ortaya çıkarmış oldular. Destek verenlere de iyi bakmak lazım. MHP&[#]8217;yi kendileri için engel görüyorlar. Bu yüzden MHP&[#]8217;yi engellemek için her türlü yolu deniyorlar.&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi