Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı İlçe Başkanlığı&[#]8217;nın düzenlediği bir dizi ziyaretin yer aldığı program çerçevesinde önceki akşam Alaplı&[#]8217;ya giden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, akşam saatlerinde gittiği ilçede ilk olarak kent merkezindeki esnafları ziyaret etti.


CHP 3. sıra milletvekili Adayı Neriman posbıyık&[#]8217;ın katılamadığı gezide Halil Posbıyık sevgi gösterileriyle karşılandı.


Beraberinde partinin Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin ve Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş ile birlikte esnafla görüşen Posbıyık, bu ziyaretlerinin ardından da ilçeye bağlı dört köye ziyaretlerde bulundu.


İlk olarak Yedigelli Köyü&[#]8217;ne giden Belediye Başkanı, saat 21.00 sularında geldiği köyde kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. 12 Haziran Genel Seçimleri&[#]8217;nin önemi üzerine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Posbıyık, bazı köy imamlarının ve Kur&[#]8217;an kursu hocalarının halkın kafasını karıştırmak için çalıştıkları duyumları aldığını belirterek; &[#]8220;Ben tüm din adamlarına saygı gösteren biriyim. İmamlarımızı da hocalarımızı da sayın müftümüzü de çok severim. Elimden geldiği kadar bölgemdeki tüm camilere gereken her türlü yardımı da yaparım. Ancak bazı din görevlilerinin &[#]8216;CHP&[#]8217;ye oy vermek günahtır. Günaha girmeyin.&[#]8217; gibi ifadelerle insanları yönlendirdiklerini duyuyorum. Buna inanmak istemiyorum; ama açık ve net olarak söylüyorum, böyle bir durumun olduğunu tespit ettiğim an o din adamlarının ve hocalarını burada barındırırsam şerefsizim. Din kimsenin tekelinde değil. Dini siyasete alet etmeyin. Kimsenin Allah&[#]8217;la kul arasında girmeye hakkı yok. Bizim dinimizde böyle bir şey yok. Lütfen uyanık olun. Siyasete dini karıştırmak isteyenlere asla ve kat&[#]8217;a müsaade etmeyin&[#]8230;&[#]8221;, dedi.


Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın Yedigelli Köyü ziyaretinde, CHP&[#]8217;nin 1.sıra Zonguldak Milletvekili Adayı Prof.Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;ın büyük oğlu Kemal Haberal ve Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş&[#]8217;ın yanı sıra Alaplı ve Ereğli parti örgütü yöneticileri de hazır bulundu.


ROMANLARIN &[#]8220;POSBIYIK&[#]8221; COŞKUSU


Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve beraberindekiler Yedigelli Köyü ziyaretinin ardından da Çayköy&[#]8217;e bağlı Sarıkadı Mahallesi&[#]8217;ne geçtiler. Mahallede, roman vatandaşlar tarafından büyük sevgi gösterileriyle karşılanan ve aracından iner inmez omuzlara alınan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, burada yaptığı konuşmada da, bir vatandaş olarak roman vatandaşların her türlü sorunlarının çözümünde ve ihtiyaçlarının giderilmesinde yardımcı olmaya devam edeceğini kaydetti.


ASKERLERİN COŞKUSUNA ORTAK OLDU


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Sarıkadı Mahallesi ziyaretinin ardından da 1991/2 tertip askerler için düzenlenen eğlencelere katılmak amacıyla sırasıyla Yenidoğan ve Alioğlu köylerine gitti. Bu köylerde de büyük ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılanan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptığı konuşmalarda da yeni Mehmetçikler&[#]8217;e hayırlı teskereler, diledi. Başkan Posbıyık gençlerin isteklerini de geri çevirmeyerek askerlerle Kaptaş oynadı.


Editör: Pusula Gazetesi