TBMM Eski Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Köksal Toptan, Zonguldak Kanalizasyon Sistemi ve Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı Şantiyesi&[#]8217;nde incelemelerde bulundu. Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı Şantiyesi Proje Müdürü Fatih Dolan tamamlanan ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.


Atık Su Arıtma Projesinin Zonguldak&[#]8217;ın en önemli projelerinden biri olduğunu ifade eden Köksal Toptan, projenin tamamının gerçekleşmesiyle Zonguldak&[#]8217;ın çevre kirliliği ile ilgili önemli sorunlarından birinin çözüleceğini belirtti.


Zonguldak&[#]8217;ın bu konuda öneli bir mesafe aldığını ifade eden Köksal Toptan, konuşmasında şunları söyledi: &[#]8220;Kanalizasyon ve altyapısı olmayan 81 il içinde tek iliz. Çok geç kaldık, geç kalmamızın temel sebeplerinden birincisi şehrimizde bu tür altyapı çalışmalarının çok güçlükle yapılabilmesinden kaynaklanıyor. Arkadaşlarımızda o güçlükleri aşarak inşallah kanalizasyon sorununu ortadan kaldıracaklar. Buranın finansman sorunu İspanyol kredisi ile çözüldü. Zannediyorum para sıkıntısı olmayacaktır, olsa bile ilave ödeneklerle çözülecektir. Çünkü Zonguldak&[#]8217;ta kanalizasyon inşaat bizim için mutlaka bitirilmesi lazım gereken bir inşaat. Arkadaşlarım bana göre olağanüstü bir tempoda çalışıyorlar. Çok zor bir şehir yapısına karşılık başarılı çalışmaları şimdiye kadar bitirdiklerini görüyoruz, bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Kanalizasyon işin bir boyutu, diğer boyutu da arıtma. Topladığınız evsel ve diğer atıkları bir yere götürülmesi sorunu çözmüyor, alıp bunları denize deşarj ederseniz yine aynı sorun var demektir. O yüzden arıtmada bu işin çok önemli bir parçası. Zonguldak&[#]8217;ın ikinci önemli projesi katı atık ve tıbbi atık toplama alanlarıdır. O da bunlarla beraber düşünüldüğünde Zonguldak&[#]8217;ın çevre kirliliği ile ilgili önemli sorunlarından birinin çözümü anlamına gelir. Bu sene başlattığımız bir diğer önemli çevre kirliliği ile ilgili mücadele konusu da köylerde de çöp toplama işinin ihale edilmiş olmasıdır. Bu üç tane önemli yatırım Zonguldak&[#]8217;ın en önemli yatırım alanlarını teşkil eder çünkü bir şehirde çevre kirliliği ile mücadele o şehrin en önemli meselesidir. Çok şükür Zonguldak bu konuda iyi bir mesafe aldı ve önemli bir sorununu geride bırakmak üzere. Şimdi yapılacak iş bunu daha da geliştirmek. Çöp toplama işi ile ilgili bazı belediyelerimizin sorunları var. Köylerimizin de konteynır gibi eksikliklerini gidermek için çaba sarf edeceğiz.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi