Çaycuma Kızan Şubesi ile Çaycuma Esnaf Odası&[#]8217;nın ortaklaşa düzenlediği kan bağış kampanyası üç ayda bir devam ediyor. Dün çarşı merkezinde gerçekleştirilen kampanyaya Kaymakam Sinan İnaltekin, Belediye Başkan Vekili Mustafa Topçu, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı da katılarak destek verdiler.


Çaycuma Kızılay Şubesi Başkanı Nilgün Çelik; &[#]8220;Sürekli kan veren bağışçılara zaten mesaj yoluyla bilgilendirme yapılıyor. Amacımız yeni kan bağışçıları bulmak. Kampanya güzel geçiyor, iyi bir sayıya ulaşacağımıza inanıyorum. İnsanları başka yerden satın alacalayacağı tek ilacın kan olduğunu vurgusunu yapılarak insanları davet ediyoruz&[#]8221; diye konuştu.


Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir ise tüm esnafların kampanyaya dahil olmalarını istediğini ifade ederek; &[#]8220;Kan verenler aynı zamanda sağlık taramasından geçiyor, hem de insanlık adına hayırlı bir iş yapmış oluyorlar&[#]8221; dedi.


Kaymakam Sinan İnaltekin de Kızılay&[#]8217;a kan vererek sahip çıkmak gerektiğini söyleyerek; &[#]8220;Bende bu kampanyaya katıldım, Bundan sonra gönüllü kan bağışı olarak her üç ayda bir kan vereceğim&[#]8221; şeklinde konuştu. Kızılay Kan Merkezi doktorları ise vatandaşların daha duyarlı olmalarını isteyerek katkılarından dolayı Çaycuma Esnaf Odası&[#]8217;na teşekkür ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi