AK Parti Zonguldak 2. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ercan Candan, beraberinde AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Metin Demir, AK Parti Eski Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, AK Parti Kilimli Belde Başkanı Cavit Taşçı ve partili yöneticiler ile birlikte Kilimli&[#]8217;de bir araya geldi.
Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, misafir heyeti belediye binası önünde karşıladı. Başkan Özdemir&[#]8217;i makamında ziyaret eden Ercan Candan, belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, beldedeki sanayi esnafının yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi. Sanayi esnafının mağdur durumda olduğunu aktaran Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, bu sorunu en yakın zamanda çözeceklerini sözlerine ekledi. Özdemir, &[#]8220;Köprü başı meydan düzenlemesi yapıyoruz. Buradaki 27 sanayi esnafı belediye arsası üzerinde duruyorlar. Aslında mağdurlar. Kaçak duruyorlar. Dolayısıyla legal olarak 100 metre ileride belediyenin kendi arsasına taşıyacağız. Tapuları ve kira kontratları verilecekler. Kimseye de bağlı olmayacaklar. Esnaf kefalet ve sanayi odalarına bağlı olarak çalışsınlar. 27 sanayi esnafı, belki 35&[#]8217;e çıkacaktır. Burada bakıyorsunuz kiracı olanlar esnaflar. Kira ödedikleri kişiler ortada yok. Üçüncü kişilere aslında burada çıkar sağlanmış olmuş. Bundan sonra böyle olmayacak. Bunu biz ilana çıktık. Mayısın 27&[#]8217;sinde ihaleye çıkılacak&[#]8221; dedi.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ise &[#]8220;Ercan hocamla bu gün Kimli, Çatalağzı ve Muslu seçim gezisi için kilimliden start veriyoruz. Önce belediyemizi ziyaret edip ardından sanayi ve çarşı esnafımızı gezmek istedik. Belediye çalışmaları hakkında da dönem dönem bilgiler alıyoruz. Yaptığınız hizmetler için sizlere de teşekkür ediyoruz. 12 Haziran 2011 tarihinden sonra da inşallah yapılan çalışmalara kat kat hız kazandırarak Kilimli&[#]8217;yi de en iyi yerlere taşıyacağız&[#]8221; diye konuştu.
Kilimli&[#]8217;de yapılacak çok iş olduğunu aktaran AK Parti Milletvekili Adayı Ercan Candan ise kendisinin de sanayici olduğunu aktararak, sanayi esnafının sorunlarının çözümü için elinden gelen çabayı göstereceğini ifade etti. Zonguldak&[#]8217;ın şehircilik olarak sıkıntılı bir yer olduğunu ifade eden Candan, &[#]8220;Hafta sonu olmasına rağmen arkadaşlarımız bu gün gelmişler. Bu gün yine geldik. Ama benim geçen seferki Kilimli gezimden ben gerçekten memnun oldum. Gerek esnafımız gerekse halkımız bizlere teveccüh gösterdiler. Onun in bir daha Kilimli&[#]8217;ye gidiyoruz dediklerinde ben heyecanla geldim. Kilimli&[#]8217;de yapılan iş çok. Esnaflarda burada mağdur. Biz sanayinin içinden geliyoruz, onun için sorunları biliyoruz. Önce sanayiyi gezmek için seve seve geldim. O insanlar bu ülkenin yükünü sırtında taşıyan insanlardır. Bir yolunu bulup onları kiradan kurtarmak zorundayız. Bunu yine seçimden sonra bir grup oluşturarak bir yöntem geliştirmek zorundayız. Zonguldak&[#]8217;ın kendisi de ayrıca şehircilik olarak sıkıntılı bir yer. Buralarda gerek yollar gerek planlama bir çok sıkıntı var. Birçok ile nazaran Zonguldak henüz işin başında. Laf üretmeye vaktimiz yok. Ona buna cevap vermeye de vaktimiz yok. Belki uyumaya da vaktimiz yok. Çok çalışmamız gerekiyor çok&[#]8221; şeklinde sözlerini tamamladı.
AK Parti heyeti ardından sanayi esnafı ve çarşı esnafını gezdi.
Editör: Pusula Gazetesi