Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı İlçe Teşkilatı tarafından ilçedeki sivil toplum örgütleri ve muhtarlara yönelik kaynaşma kahvaltısı düzenlendi.
Alaplı Yamanlar Otelde düzenlenen kaynaşma kahvaltısına CHP Zonguldak 1.sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;ın oğlu Kemal Haberal, 3. Sıra Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık, 5. Sıra Adayı Av. Ünal Demirtaş, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, işadamları esnaflar ve partililer katıldı.
Kahvaltı programının açılış konuşmasını yapan CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin 8,5 yıldır iktidarda bulunan Ak Parti hükümetinin Zonguldak bölgesine hiçbir şey vermediğini ifade ederek &[#]8220;Halkın iktidarında halkımızla birlikte ülkemizi yönetmeye talibiz&[#]8221; dedi. Zonguldak&[#]8217;ta ki işsizlik oranının her geçen gün arttığını kaydeden Tekin, &[#]8220;Mevcut iktidar Zonguldak&[#]8217;ı gözden çıkarmıştır. 12 Haziran&[#]8217;da Zonguldak olarak gereken cevabı sandıkta vermeliyiz&[#]8221; dedi.
CHP 5. Sıra Milletvekili Adayı Av. Ünal Demirtaş ise, Ak Parti hükümetinin politikalarını eleştirerek, &[#]8220;Tersanelerde çalışan işçi aysımız 7 binlerden 700&[#]8217;lere düştü. TTK&[#]8217; da çalışan işçi sayısı nerelerden nereye geldi. Mevcut hükümet sadece bu olanları, bu işçi kıyımlarını seyretmekle kaldığı gibi taşeronlaşmanın da önünü açtı&[#]8221; dedi.
CHP Zonguldak 3. Sıra Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık ise CHP&[#]8217;nin seçim projelerinden biri olan Aile Sigortası konusunun vatandaşlara çok iyi anlatılması gerektiğini savundu. Dünyada her ülkede uygulanmakta olan aile sigortasının Türkiye&[#]8217;de bilerek hayata geçirilmek istenmediğini iddia eden Posbıyık, &[#]8220;Yoksul vatandaşlarımıza kömür ve gıda yardımı yaparak onların oylarını ipotek altına almak istiyorlar. Gariban vatandaşımızın duygularıyla bir paket makarna ile oynamak istiyorlar. Oysa CHP iktidarında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun üstüne basa basa savunduğu Aile sigortası hayata geçtiğinde kimse yoksul vatandaşımızın duygularıyla oynayamayacak. Kadının olduğu yerde disiplin olur. İçinizden biri olarak bir kadını Ankara&[#]8217;ya gönderin. Göreceksiniz o zaman Zonguldak&[#]8217;ta neler değişecek&[#]8221; dedi.
Programın kapanış konuşmasını ise Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptı. Konuşmasında Ak Parti hükümetini ve bölge milletvekillerini sert bir dille eleştiren Posbıyık, &[#]8220;Tersanelerden bir sürü işçi işten çıkartıldı. Hiçbir milletvekilinin sesi çıkmadı. Alaplı &[#]8211; Ereğli arasında bir kantar vardı. Bu benim işim değildi. Bu kantar en çok Alaplı&[#]8217;ya zarar veriyordu. Yine kimsenin sesi çıkmadı ama Posbıyık ne yaptı? Gitti devletin kantarına mührü vurdu. Şimdi de Alaplı&[#]8217;ya bir termik santral kurmak istiyorlar. Ben her şeyin farkındayım. Buna asla izin vermeyeceğim. Bu seçimler parti seçimi değil. Bu seçimler Türkiye&[#]8217;nin var olma ya da yok olma seçimleri. İçinizden birini seçin. Gün partizanlık yapma günü değil, gün birlik günüdür&[#]8221; şeklinde konuştu
Editör: Pusula Gazetesi