Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin 369 çalışanı kişi başı yaklaşık 4 bin lira civarındaki nema kesintilerinin ödenmesini beklerken Pusula kanalıyla tepkilerini dil getirmişlerdi.


Türkiye&[#]8217;de sadece 3 belediyede benzer durumun yaşandığını belirten çalışanlar bunların Kilimli ve Şırnak Belediyesi olduğunu belirtmişti.


Pusula&[#]8217;ya konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muharremn Akdemir, çalışmaların devam ettiğini ve sadece bu konuyla ilgili olarak Belediye Başkan yardımcısı Kemal Cangöz&[#]8217;ü 6 defa Ankara&[#]8217;ya gönderdiğini söyledi.


Hiçbir zaman çalışanların mağdur olmasına ve edilmesine seyirci kalamayacaklarını belirten Akdemir; &[#]8220;Konuyla henüz Belediye Başkanlığı görevini vekaleten yürüttüğüm dönemden itibar yakından ilgileniyorum. Arkadaşlarımız alacakları konusunda haklılar ve bizler onların bu haklı talebinin yanındayız. Temaslarımız sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumu&[#]8217;ndan (SGK) Hazine&[#]8217;ye bir yazı gidecek. İş o aşamaya geldi. Görüşmelerimiz sonucunda sona yaklaştık diyebiliriz. Aslında dün bitmesini bekliyorduk. Konuyla ilgili Belediye Başkan yardımcımız Kemal Cangöz Ankara&[#]8217;da. Hatta işi bitirmeden gelmemesini rica ettim. Hazine&[#]8217;nin tamam demesini bekliyoruz. Müsteşarlıklar düzeyinde devam eden temaslarımızın her an sonuçlanmasını bekliyoruz&[#]8221; dedi.


Akdemir, çalışanların avukat veya başka siyasi kanallar vasıtasıyla girişimde bulunmasına gerek kalmayacak şekilde çalıştıklarını belirterek; &[#]8220;Bu sorunun çözümü için siyasi kanallar aracılığıyla çözüm aramaya gerek yok. Biz sorunun çöüzümü için zaten gereğini yapıyoruz&[#]8221; dedi.


ÇALIŞANLAR NE DEMİŞTİ?


Mağduriyetlerini dile getiren Belediye çalışanları sorunun ancak hükümet yetkililerinin devreye girmesiyle çözülebileceğini belirterek;


&[#]8220;Tasarrufu teşvik hesaplarından doğan 369 kişiye ait alacakların kişilere ödenmemesinden kaynaklanan mağduriyet söz konusu.


Zonguldak Belediyesinde çalışan 369 kişiden tasarrufu Teşvik Yasası nedeniyle kesilen ve kişilerin adına hesap açılarak kesintilerin bu hesaplara yatırılması gerekirken, yasal sürede bu hesapların açılmaması, şimdi geriye dönük olarak ta bu hesapların açılamaması nedeniyle süreç tıkanmış bulunuyor.


Sosyal Güvenlik Kurumu yasal olarak bu konuyu takip ve tahsil etmekle yükümlü olduğundan tasarrufu teşvik hesaplarından doğan alacakları ve SGK prim borçları nedeniyle Zonguldak Belediyesi ile uzlaşmaya gitti.


Yapılan bu uzlaşmaya dayanarak SGK, Zonguldak Belediyesinin İller Bankası hesaplarından kesintiye giderek, T.C Ziraat TR.79000100174577119525002 hesabına şimdilik 1 milyon 303.805,07 TL tahsil ederek yatırdı.


Yukarıda belirtilen hesapta bulunan miktarın 369 belediye çalışanın mağduriyetlerinin giderilmesi için kişisel hesaplarına aktarılması gerekiyor&[#]8221; şeklinde konuşmuşlardı.


Zonguldak Belediyesi çalışanları mağduriyetlerinin giderilmesi için Ak Parti Milletvekili Köksal Toptan&[#]8217;a mektup yazarak destek istemişlerdi.

Editör: Pusula Gazetesi