Secim çalışmalarına ara vermeden devam eden Ali Uzun, &[#]8221;Bize dediler ki Zonguldak&[#]8217;ta bağımsız aday olmak zor bir iş, bende dedim ki aslında kolay bir iş, Zonguldak meselelerini bilen, sorunlarını bilen, halkı ile yan yana olan, hiçbir kimseyi geri çevirmeyen, sırtını dönmeyen, sorunları kendi sorunu gibi kabul eden bir insana neden Zonguldaklı hemşerilerimiz sahip çıkmasın diyerek yola çıktım. Güneydoğuda oluyor da Zonguldak&[#]8217;ta neden olmasın. Ben milletimin yanında oldum. Bugünde milletim benim yanımda. Sizlere güvenerek yola çıktım. Yalnız olmadığımı görünce doğru ve iyi yaptığımı düşünüyorum, hepinize teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Zonguldak&[#]8217;a gelen partilerin genel başkanlarını da eleştiren Uzun, &[#]8220; Zonguldak&[#]8217;a genel başkanlar geliyor, artık genel başkanları siz çok iyi takip ediyorsunuz. Genel başkanlar gittikten sonra Kalabalıklar tartışılıyor. Bizim kalabalığımız sizi ikiye katladı. Bizim ki sizden daha çoktu gibi ifadeler var. Ne oldu Zonguldak meseleleri? Hangisi sorunları çözmeye yönelik laflar söyledi veya somut projeler koydu. Keşke bunlar tartışılsaydı. Yani birisi geldiği zaman ben Zonguldak&[#]8217;ta TTK ile ilgili şunları yapacağız Demirçelik, tersaneler ve yollarla ilgili şunları yapacağız deseydi.
Bu topraklar işlensin bereket fışkırıyor. Altı ayrı bir zenginlik, üstü ayrı bir zenginlik. Nerde Tarımsal Kalkınma Projeleri. Organik tarım ile bu köyler, bu insanlar şaha kalkar. Bununda mücadelesini vereceğim. Adana&[#]8217;dan Hatay&[#]8217;dan Rusya&[#]8217;ya Zonguldak limanından domates gidiyor, tarım ürünleri gidiyor. Biz seyrediyoruz. Halkımız, köylümüz organize edilsin. Tarımsal Kalınma projesi oluşturulsun. İdda ediyorum büyük zenginlik getirecektir. İstanbul ve Ankara Pazarına bile yetişemeyiz. Ben henüz bu konuda somut projelerle yola çıkanları görmedim&[#]8221; diye konuştu.
Filyos projesinin siyaset üstü bir proje olarak hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Uzun, konuşmasını şöyle sürdürdü: &[#]8220;Bir Filyos projesi tutturulmuş gidiyor. Kaç seneden beri bu proje sürekli konuşuluyor. İnşallah bundan sonraki seçimlerde bu proje konuşulmaz, Filyos projesinin siyaset üstü bir proje olması lazım. Ben bu projenin sivil toplum örgütleri, kamu, kurum ve kuruluşları ile bu projenin hayata geçirilmesini istiyorum. Zaten böyle olmazsa bu projenin hayata geçirilmesi zor olur.
Zonguldak&[#]8217;ın dışında Ereğli ve Alaplı&[#]8217;nın da aynı sorunları var, kendisine öz sorunları da var. Bu sorunların başında tersaneler sorunu var. Burada 7 bin işçi çalışırken şimdiler de 700 işçi çalışmakta, tersaneler, sahipleri, çalışan işçiler ve aileleri de zor durumda. Ormanlı&[#]8217;da köylerden geliyoruz. Köylerdeki ağabeylerimiz amcalarımız Cuma namazı için beldeye iniyorlar, gençlere hiç rastlamadık. Bu neyi gösteriyor. Demek ki gençlerimiz Zonguldak&[#]8217;ı terk ediyor. İşsizlik hat safhada, bir emekliler kenti olma yolunda hızla adım atıyoruz, buna da gidiyoruz. İnşallah biz Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ve Alaplı&[#]8217;nın bu sorunlarını meclisin kürsüsünden kimseden korkmadan sadece Zonguldaklı hemşerilerine bağlı bir milletvekili olarak sonuna kadar savunacağımı ifade etmek istiyorum&[#]8221;
Milletvekili olması halinde Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarını meclis kürsüsünden bağımsız milletvekili olarak dile getireceğini kaydeden Uzun, sözlerini şöyle tamamladı: &[#]8220;Allah nasip ederse sizlerin oyları ile milletvekili seçilirsem ki öyle gözüküyor, Bağımsız olarak kalacağım. Hiçbir siyasi partiye girmeyeceğim. Yeri geldiğinde İktidar yeri geldiğinde muhalefet milletvekili olacağım. Sizin sorunlarınızı sizin sesiniz olarak o kürsüden bağımsız olarak dile getireceğim. Bazılar soruyor, bağımsız milletvekili ne yapabilir, bende diyorum ki çok şey yapar. Ben 1995 yılında beri milletvekili değilim ama o günden bu yana Zonguldak&[#]8217;ın yanında oldum. Ben şimdi eski gücüme meclisinde gücünü katarsam daha fazla ilgilenme şansımız olmaz mı? O zaman mesele yok zaten biz buna talibiz. Biz sadece biraz daha arkamızın güçlü olmasını istiyoruz. Biz mecliste Zonguldak&[#]8217;ın gür sesi olarak güçlü gideceğiz. Bunu herkes görecektir. Benim için Alaplı&[#]8217;nın çok önemi var. İlçe olmasında, imarında, köyünde merkezinde bizim az çok hizmetimiz var. Pehlivanlar diyarı Alaplı&[#]8217;dan birinci çıkacağıma inanıyorum. Nasıl eşimizin dostumuzun bize ihtiyacı olduğu gibi, benim de Zonguldak&[#]8217;ın ve sizin desteğinize ihtiyacım var.&[#]8221;
Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun, daha sonra Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu&[#]8217;nu, Alaplı Esnaf Odası, Şoförler Odası, Ziraat Odası, Alaplı Ticaret Odası Başkanlarını ve ilçedeki esnafları gezerek destek istedi.
Editör: Pusula Gazetesi