Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık, 11 Mayıs Çarşamba günü Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye bağlı Armutlucuma Köyü&[#]8217;ne gitti.


12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan Genel Seçim öncesi propaganda çalışmalarını aralık vermeden sürdüren Neriman Posbıyık, beraberinde izinde olan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir diğer milletvekili adayı Ünal Demirtaş, partinin Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Eski CHP Gökçebey İlçe Başkanı Ömer Başoğlu, bazı il genel ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Armutlucuma&[#]8217;ya gitti.


Köyde kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Neriman Posbıyık ve beraberindekiler ilk olarak Pazar esnaflarını ziyaret ettiler. Esnafla genel ekonomik durum üzerine fikir alışverişinde bulunan Posbıyık, ziyaretlerinin ardından da seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti.


&[#]8220;EMANET OYLARINIZI İSTİYORUM.&[#]8221;


Konuşmasında, AKP hükümeti döneminde esnaf ve tüccarların geçim sıkıntısına düştüklerine ve hükümetin yaşanan darboğaza rağmen hiçbir ekonomik tedbir almadığına vurgu yapan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık, toplumun her kesimini ilgilendiren onlarca proje ile yola çıkan ve iktidara talip olan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki partilerine güvenilmesini istedi. Posbıyık konuşmasında özetle şu görüşleri sundu: &[#]8220;Milletvekili olduğum takdirde beni her zaman yanınızda bulacaksınız. Bu seçimlerde ister CHP&[#]8217;li olun ister DSP&[#]8217;li, ister AKP&[#]8217;li&[#]8230; Hangi partide olursanız olun ama oylarınızı bu sefer CHP&[#]8217;de birleştirin. Diğer partilere mensup vatandaşlarımızdan da bu seçimde emanet oylarını istiyorum.&[#]8221;


&[#]8220;BİR KEZ DAHA AKP&[#]8217;YE OY VERİRSENİZ, GELECEĞİNİZE YAZIK EDERSİNİZ.&[#]8221;


Düzenlenen mitingde bir konuşma yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında özetle şu görüşleri sundu: &[#]8221;Bu seçim, aydınlık bir Türkiye&[#]8217;yi tercih edip etmeme seçimi olacaktır. 9 yıldır Armutlucuma&[#]8217;nın yolunu bile yapmaktan aciz bir partiye yeniden oy vermemenizi istiyorum sizden. Erdemir burada, TTK burada&[#]8230; Ancak sizin köyünüzden bu iki yerde çalışanların sayısı beşi bile bulmuyor. Yazıktır, günahtır. Bu Ereğli&[#]8217;ye ve köylerine yapılmış bir haksızlık değil midir? Daha geçenlerde Kırıkkale&[#]8217;den insanlar getirilip Erdemir&[#]8217;de işbaşı yaptırıldı. Bundan haberiniz var mı? Nereden olsun ki, iktidar partisinin milletvekillerinin bile haberi yok. Karabük&[#]8217;te işten atılan Türk Metal üyesi kırk dolayındaki işçi de Ereğli&[#]8217;ye getirildi ve onlar da Erdemir&[#]8217;de işbaşı yaptı. Ama benim gencim hala işsiz. Bu bize reva mıdır? Size bunu layık gören bir partiye bu seçimde de oy vermeyi düşünmeyin Allah aşkına. Eğer 12 Haziran&[#]8217;da AKP bir kez daha iktidara gelirse bana bir şey olmaz. Çekilirim evime, bakarım işime. Ama olan size olur. Ezilmeye, tekmelenmeye, horlanmaya devam edersiniz. Aklınızı başınıza aldığınızda ise iş işten geçmiş olur&[#]8230;&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi