Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Adayları köy gezilerine devam ediyor. Kozlu beldesine bağlı Uzungüney ve Kargalar köyüne giden CHP heyeti yoğun kalabalık tarafından karşılandı. CHP Zonguldak birinci sıra Milletvekili Adayı, Başkent Hastanesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;ın kardeşi Osman Haberal, 4&[#]8217;ncü sıra Milletvekili Adayı Erol Sarıal, Merkez ilçe Başkanı Tarık Coşkun ve partililerle birlikte Uzungüney ve Kargalar köylerinde halkla sohbet edip destek istediler.


Uzungüney Köyü&[#]8217;nde konuşan CHP 4&[#]8217;ncü Sıra Milletvekili Adayı Erol Sarıal, TTK&[#]8217;ya bugün 250 milyon dolarlık yatırım yapılıp işçi alınması halinde en az 5 bin kişinin istihdam edilebileceğini söyledi.


SARIAL: BAŞBAKANIN AZINDAN İŞÇİ, MEMUR ÇIKMADI


Filyos Projesi&[#]8217;nin maliyetinin 20 milyar dolar olduğunu, bugüne kadar 1 milyon dolar kaynak bile aktarılmadığını ifade eden Sarıal şunları söyledi. &[#]8220;Çok önemli bir seçime giriyoruz. Seçim nedeniyle köyleri geziyoruz ve birçok köyde genç yok. Köylerimizde çocuk göremiyoruz. Çocuk görmemek demek göçün kesin bir kanıtı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak&[#]8217;a geldi miting yaptı. Bende televizyonlardan izliyorum. Başbakanımızın ağzında işçi yok, memur yok, emekli yok. O çocuklarına aşını ekmeğini hazırlayan ev hanımları yok. Başbakanımız açılış yapıyor. Bazı işadamlarımız büro açıyorlar, küçük işyerleri açıyor. Başbakanımızın ağzında Zonguldak&[#]8217;ta ayağımızın altında yatan 1 milyar 300 milyon ton taşkömürüne ilişkin bir proje yok. Yani var olan yaklaşık 170 yıldır sizlerin dedelerinin, dedelerinin emekli olduğu, bugün burada gördüğüm birçok arkadaşın o ocaklardan emekli olduğu madenlerle ilgili bir vaat yok. Ne var? 30 yıldır hep Filyos projesi var. Filyos projesinin 20 milyar dolarlık kaynağının çıkarılması gerekiyor. AKP iki dönemdir Zonguldak&[#]8217;tan 3 Milletvekili çıkarıyor. Bu dönemde de çok deneyimli siyasetçimiz Köksal Toptan yeniden birinci sıra adayı olarak oy isteyecek. Yine Filyos projesi ile geldi. Bakınca ben çok üzüldüm. 20 milyar dolarlık projeye bir milyar dolar değil, sadece &[#]8216;1 milyon dolar kaynak getirdim, ödenek ayırdım da geldim&[#]8217; deseydi memnun olacaktım. Ekonomimiz çok kötü bir durumda. Ülkemizde bugün kişi başına 200 Kg. ekmek tüketiyoruz, bu dünya ortalamasının iki katı. Ekmekle besleniyoruz. Bu bizim tercihimiz değil. Bu köylerde kentlerde yoksulluğun getirdiği bir sonuç. Çocuklarımızın boyu Avrupa&[#]8217;daki çocuklardan daha kısa. Bu bir dengesiz beslenme sonucu. Bizim çocuklarımız Avrupa&[#]8217;daki çocuklardan daha şişman ekmek yediği için. Bir insanın günde 70 gram et yemesi lazım dengeli beslenmesi için, sağlıklı yaşayabilmesi için. Süt içmesi lazım ama köylerimizde şu anda süt yok yumurtayı çarşıdan alıyorsunuz&[#]8221; dedi.


HABERAL: ZONGULDAK BU HAKSIZLIĞA DUR DİYECEK


CHP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Başkent Hastanesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;ın kardeşi Osman Haberal&[#]8217;da yaptığı konuşmada, ağabeyi Mehmet Haberal&[#]8217;ın dünya çapında bir bilim adamı olduğunu, Türkiye&[#]8217;nin birçok yerinde sağlık ve eğitim yatırımlarının bulunduğunu belirterek, ağabeyi Mehmet Haberal&[#]8217;a haksızlık yapıldığını, 12 Haziran seçimlerinde Zonguldak halkının bu haksızlığa dur diyeceğine inandığını söyledi.


CHP Milletvekili Adayı Mehmet Haberal&[#]8217;ın, daha önce Bakacakkadı&[#]8217;da sağlık yatırımı için yer bulunmasına rağmen bürokratik engellere takıldığını hatırlatan Osman Haberal, &[#]8220;Haberal ailesi olarak sağlık alanında, ağabeyim Mehmet Haberal&[#]8217;ın kurmuş olduğu sağlık tesislerinde her türlü yardımı yapmaya hazırız. Burada birçok hastamız da Başkent Hastanesi&[#]8217;nde tedavi olup şifa bulmuştur. Bugüne kadar yaptığımız yardımlar bundan sonra da devam edecektir. Zonguldak&[#]8217;a sağlık alanında vermiş olduğumuz bir takım sözler vardır. Yakın bir zamanda Başkent Hastaneleri&[#]8217;nin bazı tesisleri burada da yapılacaktır çalışmalar başlamıştır&[#]8221; dedi.


Osman Haberal, Başkent Hastanesi bünyesindeki doktorların da katılacağı Zonguldak ve köylerinde sağlık taramasına başlanacağını sözlerine ekledi.


KÖYLERDEN, HABERAL VE CHP&[#]8217;YE İLGİ YOĞUN


CHP Zonguldak Milletvekili adayları ve birinci sıra Milletvekili Adayı Mehmet Haberal&[#]8217;ın kardeşlerinin de katıldığı köy gezilerinde, CHP ve Mehmet Haberal&[#]8217;a büyük ilgi olduğu gözlendi.


Köylerdeki vatandaşlar, Mehmet Haberal&[#]8217;ın sağlık ve eğitim alanında Türkiye&[#]8217;ye örnek olmuş değerli bir bilim adamı olduğunu, yüzlerce insana sağlık, yüzlerce insana iş-aş verdiğini, yüzlerce öğrenci yetiştirdiğini belirten vatandaşlar, &[#]8220;Haberal ailesi ve Sayın Doktorumuz Mehmet Haberal hem Zonguldak&[#]8217;ta hem de Türkiye&[#]8217;nin bir çok ilinde sağlık ve eğitim yatırımları bulunuyor. Mehmet Haberal çok değerli bir insan olduğu kadar, değerli bir bilim adamıdır&[#]8221; diyerek Haberal&[#]8217;a destek olacaklarını söylediler.


Editör: Pusula Gazetesi