AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Teşkilatı tarafından TBMM eski Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak 2. sıra milletvekili adayı Ercan Candan&[#]8217;ın katılımıyla kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.
Kdz. Ereğli Lal Kafe&[#]8217;de düzenlenen toplantıya TBMM eski Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak 2. sıra milletvekili adayı Ercan Candan, AK Parti Zonguldak il Başkanı Hamdi Uçar, Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Adem Öztürk, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ve partililer katıldı.
Toplantıda konuşan TBMM eski Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın Zonguldak mitingini değerlendirdi. Başbakan Erdoğan&[#]8217;nın madenci anıtı önünde düzenlediği mitingin siyasi partiler bakımından bütün zamanların en büyük, en görkemli, en heyecanlı ve en mesaj dolu mitingi olduğunu kaydeden Toptan, &[#]8220;12 Haziran seçimlerinde AK Parti Zonguldak&[#]8217;ta bir siyasi partinin tarihinde almış olduğu en büyük oyu alacaktır. Zonguldak&[#]8217;ın içinden iki vilayet çıkardıktan sonraki seçimler değil söylediğim, Zonguldak&[#]8217;ın 9 milletvekili, 10 milletvekili çıkardığı, Zonguldak&[#]8217;ın nüfusunun bir milyon&[#]8217;u aştığı dönemlerde ki seçimler dahil bütün zamanların en büyük oyunu alacağız&[#]8221; dedi.
Zonguldak&[#]8217;ta ki 450 bin oyun tümüne talip olduklarını ve 12 Haziran seçimlerinde AK Parti&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;ta bir siyasi partinin tarihinde almış olduğu en büyük oyu alacağını belirten Toptan, &[#]8220;Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;a yaptığı ziyaret gerçekten siyasetçiler, araştırmacılılar ve meraklılar bakımından üzerinde durulması gereken bir siyasi gösteridir. Ben 1965 yılından bu yana Zonguldak&[#]8217;ta siyaset yapıyorum. Biz o meydanda ve sokaklarda pek çok toplantılar, yürüyüşler ve mitingler yaptık. İddia ediyorum ki Başbakanımızın mitingi siyasi partiler bakımından bütün zamanların en büyük, en görkemli, en heyecanlı ve en mesaj dolu mitingi olmuştur. O açıdan bütün teşkilatlarımıza, belediye başkanlarımıza ve bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Şimdi biz 7 Mayıs 2011 heyecanını, 12 Haziran 2011 tarihine taşımak için bir başka heyecan dolu gayretin içerisine giriyoruz. Şunu biliyoruz şayet 7 Mayıs heyecanının madenci anıtının önünde bırakırsak bunu 12 Haziran&[#]8217;a taşıyamazsak istediğimiz sonucu elde edemeyiz. Siyasette boşluğa yer yoktur. Siyasette elde edilemeyecek başarı da yoktur, yeter ki inanılsın, yeter ki o içselleştirilsin, biz ne yapıyoruz, arkadaşlarıma söylüyorum, önümüzde 450 bin oy var, ona dokunmaya çalışıyoruz. 450 bin oya dokunmaya çalışıyoruz, ona varmaya, onu elimizde tutmaya ve onu kendi içimize, gönlümüze sokmaya çalışıyoruz.
Biz o gayretin içinde oluyoruz, biz onun için koşacağız, biz onun için tutmadık el varmadığımız kapı bırakmayacağız. Biz bunu yaptıktan sonra bu 450 bin oydan ne alırız o Zonguldak&[#]8217;ın yüksek takdirdir, o takdir başımızın üstündedir. Ama biz bunun tümüne talibiz, içinden ne alabilirsek onu 12 Haziran akşamı göreceğiz. Gözlemlerimiz, temaslarımız bize şunu göstermektedir ki bu 450 bin oyun çok büyük bir kısmı iddia ediyorum bize yakın durmaktadır. 12 Haziran seçimlerinde AK Parti Zonguldak&[#]8217;ta bir siyasi partinin tarihinde almış olduğu en büyük oyu alacaktır. Bunun altını özellikle çiziyorum ve iddia ile söylüyorum. Zonguldak&[#]8217;ın içinden iki vilayet çıkardıktan sonraki seçimler değil söylediğim, Zonguldak&[#]8217;ın 9 milletvekili, 10 milletvekili çıkardığı, Zonguldak&[#]8217;ın nüfusunun bir milyon&[#]8217;u aştığı dönemlerde ki seçimler dahil bütün zamanların en büyük oyunu alacağız. Onun sonucu bize kaç milletvekili düşer ona hep beraber bakacağız. Biz oyların tümüne talibiz. Çünkü bu kadro, özelde Zonguldak, genel de Türkiye kadrosu bizi ülkemizi 2023&[#]8217;e taşıyacak olan kadrodur&[#]8221; dedi.
2023 yılının Türkiye&[#]8217;nin büyük misyonu ve hedefi olduğunu ifade eden Toptan, konuşmasını şöyle sürdürdü: &[#]8220;2023 bir boş laf değildir, boş bir heyecan değildir. 2023 Türkiye&[#]8217;nin büyük misyonu ve hedefidir. Bize büyük Atatürk&[#]8217;ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefidir. Biz bunu bütün organlarımızla, kalbimizle içimize sindirdik. Bunu biz vatandaşımıza da anlatmaya çalışıyoruz. Türkiye&[#]8217;nin uzun yıllardan beri böylesine büyük bir hedefe ve heyecana ihtiyacı vardı, işte onun için gerçekleştirecek bu kadrolar.
Bu seçim 12 Haziran seçimi bizi 2023&[#]8217;e götüren yolda çok önemli biz zaman dilimidir. Bu dilim 2023&[#]8217;ün alt yapısının tahkim edileceği bir dönem olacaktır. Anayasası ile yeni bir anayasayla, sivil bir anayasa ile ilk kez kendi iradesi ve sivil inisiyatifi ile yapacağı anayasayla ekonomik alt yapı eksiklilerini, sosyal alt yapı eksikliklerini tamamlayan yönüyle bir önemli dönüm noktası, başka bir ifadeyle bizi 2023&[#]8217;e sıçratacak bir tramplen dönemi olacaktır. O bakımından bu döneme 12 Haziran sonrası döneme önem vermekteyiz&[#]8221;
Zonguldak ve ilçelerinde önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Toptan, &[#]8220;Zonguldak için geçen dönemde çok önemli şeyler yaptık, Ereğli içinde çok önemli şeyler yaptık. Ereğli&[#]8217;nin önümüze koymadığımız hemen hemen hiçbir sorunu yoktur. Bunların bir kısmı çözülmüştür, bir kısmı çözüm yoluna konulmuştur. Önümüze engeller çıkarılmıştır. Hastane için, Adliye Sarayı için ve öğretmen evi için uzun süre uğraşmışızdır. Yöremizde yer sıkıntısı olduğunu da biliyoruz. Ama başta Fazlı Erdoğan olmak üzere bütün arkadaşlarımızın gayretleriyle bunların önemli bir bölümü aşılmış ve hal yoluna konulmuştur. Önümüzdeki süreçte inşallah bunların temelleri atılacak ve kısa süre içinde de halkımızın hizmetine sunulmuş olacaktır. Zonguldak&[#]8217;ı İstanbul&[#]8217;a bağlayan Ereğli&[#]8217;yi Devrek&[#]8217;e ve Zonguldak&[#]8217;ı bağlayan yolların hepsi ya süratle ya da yapılma yolunda önemli adımlar atılmış bulunmaktadır. Ereğli-Devrek yolu üçüncü kez ihale edilmiş bize verilen bilgiye göre yolu bitireceğine inandığımız firma tarafından ihalesi alınmış, inşallah bir daha Ereğli-Devrek yolu gündemimize gelmeyecektir. Ereğli&[#]8217;nin, Alaplı&[#]8217;nın, Filyos Havzasının uzun vadede ki su sorunu bizim uğraştığımız ve çözmeye çalıştığımız sorunların başında gelmektedir.
Yapılan bir bilimsel araştırmaya göre Zonguldak erişilebilirlik bakımından Türkiye&[#]8217;nin 9. ili olmuştur. 21 sıradan 9. sıraya çıkmıştır. Karayollarının bölgemizdeki yaptığı yatırımlar ve Saltukova Havaalanının ulaşıma açılması önemli bir faktördür. Şimdi hep beraber tüm gayretimizle Zonguldak&[#]8217;ı daha ileriye taşımanın heyecanı içerisinde olacağız&[#]8221; dedi.
Muhalefet Partilerini de eleştiren Toptan sözlerini şöyle tamamladı: &[#]8220; Muhalefet zaman zaman dağ başındaki karı da bağışlayan vaatlerde bulunabiliyor. Nasılsa iktidar olamayız halkımızın hoşuna giden şeyleri söyleyelim, yüzde 26&[#]8217;lardaki oylarımızı yüzde 27.5&[#]8217;lara çıkartırsak biz bu işten başarılı çıkmış kendimiz sayarız mantığıyla çok şeyler söyleyebilir, bunlara itibar etmemek lazım, gerçekçi olmak lazım, biz bütün siyasi partilere, şimdiye kadar hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün hemşerilerimizin oylarına talibiz. Bize göre bu kadroya verilecek olan destek, büyük hedeflere daha çabuk ve emin bir şekilde gitmemizi sağlayacaktır. Birlik içerisinde vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü içerisinde sorunlarımızı aşmaya çalışacağız. Terör Türkiye&[#]8217;nin önemli bir mesellerinden biri olmaya devam etmektedir. Terörle mücadele de siyasi inisiyatifin, sivil toplumun ortak hareket etmesi gerekmektedir. Terörden siyasi medet umanlar, umduklarını bulamayacakları gibi Türkiye&[#]8217;ye de büyük kötülük yapmış olurlar, o nedenle herkesin böylesine büyük bir sorumluluk anlayışı içinde 2023&[#]8217;ü tartışacak konular ortaya koyması ve Türkiye&[#]8217;nin o hedefe varabilmesi için yapılması lazım gelenler konusunda milletimize bir şeyler söylenmesi lazım, ümit ediyorum ki geçen defalar olduğu gibi milletimiz 12 Haziran seçimlerinde bizi çok iyi anlayacak ve sandığa yansıtacaktır&[#]8221;
AK Parti Zonguldak milletvekili 2.sıra adayı Ercan Candan&[#]8217;da &[#]8220; Bizim misyonumuz aksiyon misyonu, bizler aksiyon el insanlarız. Aksiyon el insanların bir özelliği vardır. Sonuca açık ara gitmektir. Bizimde hedefimizi sonuca açık ara gitmek, bunu başarmak için çalışacağız. Biz aksiyonumuzu Zonguldak ve ilçelerinde sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz&[#]8221; dedi.
AK Parti Zonguldak il Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;da konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın katılımıyla 7 Mayıs 2011 tarihinde Zonguldak madenci anıtı önünde düzenlenen mitingine gösterilen ilgiden dolayı Zonguldak halkına teşekkürlerini ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi