Başbakan Erdoğan 70 tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada önemli bir mesaj vererek; Erdoğan konuşmasında; &[#]8220;Zonguldak, özellikle bu tür yatırımlar noktasında yıllardır ihmale uğramıştır. İnşallah seçimlerden sonra bu defa çok daha farklı projelerin hayata geçmesi sebebiyle hem teşekküre hem de açılışlarını yapmaya geleceğiz&[#]8221; dedi.



Başbakan Erdoğan, Madenci Anıtı&[#]8217;ndaki mitingin ardından beraberinde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Zonguldak Milletvekilleri, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve beraberindekiler ile birlikte toplu açılış gerçekleştirdi.


Törende konuşan Zonguldak Valisi Erdal Ata, &[#]8220;Zonguldak´ta son yıllarda yatırımı yapılan ve hizmete hazır hale gelen 70 tesisin açılışı yapılacaktır. 17 proje özel sektör tarafından yapılmıştır. Başbakanım, gençlerimiz adına milli eğitim bakanımıza kredi yurtlar genel müdürüne ve size çok teşekkür ediyorum. Üniversiteli gençlerimizin barınma sorunlara daha da azalacaktır. Bu güne kadar ilimizde yapılan tüm yatırımlar için gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyoruz. Bu tesislerin ilimize ve ülkemize faydalı olacak tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.


Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise, &[#]8220;Her ilimizde olduğu gibi Zonguldak´a da başta eğitim, sağlık, ulaşım ve enerji alanlarında büyük kaynaklar aktarılıp büyük yatırımlar yapıldı. Hiçbir zaman bahane üretmediklerini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 70 tesisin toplu açılış töreni için beraberindekiler ile birlikte kurdele kesti. Başbakan Erdoğan, " Zonguldak, özellikle bu tür yatırımlar noktasında yıllardır ihmale uğramıştır. İnşallah seçimlerden sonra bu defa çok daha farklı projelerin hayata geçmesi sebebiyle hem teşekküre hem de açılışlarını yapmaya geleceğiz.&[#]8221; şeklinde konuştu.


Kurdele kesiminin ardından yurt binasında incelemelerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ardından Zonguldak-Çaycuma Havaalanı´ndan İstanbul´a hareket etti.


Editör: Pusula Gazetesi