Çaycuma ilçesine bağlı Ali köyünde oturan Bayram Aktaş´ın 14 yaşındaki Holstein melezi ineği gece geç saatlerde rahatsızlandı. Bayram Aktaş´ın durumu Veteriner Hekim Önder Alkan´a bildirmesi üzerine veteriner hekimler Önder Alkan ve Mustafa Özer köye geldi. İneğin durumunu gören veterinerler, doğum vakti gelmesine rağmen ineğin doğuramadığını ve inek ve buzağının ölüm riski bulunduğunu belirleyerek sezaryenle ameliyata karar verdi. Karın bölgesi uyuşturulan inek iki saat süren ameliyatla kurtarıldı.
Ameliyat anı veteriner hekimler tarafından saniye saniye kameraya kaydedildi. Dokuz dikiş atılan inek ile buzağının sağlık durumu iyiye gidiyor.
Köye giderek inek ve buzağının sağlık durumunu sürekli kontrol altında tuttuklarını belirten Veteriner Hekim Önder Alkan, şöyle konuştu: "Gece ineğin acil hasta olduğuna dair bize haber geldi. Belirtilerden ineğin doğumu sancılanmasına rağmen doğuramadığını düşündük. Doğum sancıları nedeniyle aileyi de uyutmayan ineğin ve buzağısının kurtarılması için bir an önce ameliyat edilmesi gerektiğini düşünerek gece diğer veteriner arkadaşla birlikte köye gittik. Sezaryen ameliyatı ile buzağıyı ineğin karnından aldık. İneği de buzağıyı da kurtardık."
İneğin sahibi olan aile, ineği ve buzağıyı kurtaran veteriner hekimlere teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi