AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ´´Büyük gönül huzuru içinde söylüyorum, şu 8.5 yılda çalışanlar için yaptıklarımız, çalışanlar için ürettiklerimiz, çalışanların hakkı için mücadelemiz tüm Cumhuriyet tarihi boyunca yapılandan fazladır´´ dedi.
Erdoğan, partisinin Madenci Anıtı´nda düzenlediği Zonguldak mitinginde yaptığı konuşmada, kömürün, alınterinin, emeğin memleketinde bir kez daha bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
´´Kömür ne kadar karaysa Zonguldak´ın, Zonguldaklı emekçinin yüzü o kadar ak´´ diyen Erdoğan, yerin yüzlerce metre altında kazmayla, kürekle kömüre alınteri katılarak kazanılan her bir kuruşun Zonguldaklı´ya anasının ak sütü kadar helal olduğunu söyledi.
´´Emek nedir´´, ´´Çalışmak nedir´´, ´´Alınteriyle helal lokma kazanmak nedir´´ çok iyi bildiklerini vurgulayan Erdoğan, ´´Biz emeğin, alınterinin değerini çok iyi biliriz. Şunu çok büyük gönül huzuru içinde söylüyorum, şu 8.5 yılda çalışanlar için yaptıklarımız, çalışanların için ürettiklerimiz, çalışanların hakkı için mücadelemiz tüm Cumhuriyet tarihi boyunca yapılandan fazladır´´ diye konuştu.
Çalışanlara yönelik yapılanlara ilişkin örnekler veren ve bunları CHP´li yöneticilerin de duymasını isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:
´´8.5 yıl önce asgari ücret 184 liraydı, bugün ise asgari ücret 630 lira. Asgari ücreti enflasyonun üzerinde artırdık. Buna bir de enflasyon farkını ilave etmek gerekiyor. Zira yüzde 30´dan enflasyonu aldık, şu anda yüzde 4. Arada 26 fark var. Bunu da asgari ücretin üzerine koyacaksınız. Zira geçmişte asgari ücret ne yazık ki lime lime ediyordu bizi, cebimizi eritiyordu enflasyon canavarı. 8.5 yılda asgari ücretteki artış yüzde 242.
En düşük memur maaşını nereden aldık biliyor musunuz? Bunları bilmenizi istiyorum. Bunu CHP´li kardeşlerime söyleyin, 320 liradan aldık. Şu anda en düşük memur maaşı bin 364 lira. Nereden nereye getirdik, artış yüzde 326. En düşük SSK emeklisinin aylığı 257 liraydı, şimdi 756 lira. En düşüğü buraya yükselttik. Artış oranı yüzde 194. Özürlü aylığı neydi biliyor musunuz, ah benim kardeşlerim ah? Özürlüye 25 lira veriyordu bu vicdansızlar, 25 lira. Peki şimdi biz ne veriyoruz, 300 liraya çıkardık. Evde özürlü bakımını ne yaptık, asgari ücret yaptık. Evde özürlü bakımını buraya getirdik.
Bunlar, bu sosyal demokrat geçinen yöneticilerin kitabında var mıydı? Kılıçdaroğlu, SSK´nın Genel Müdürüydün senin kitabında da yoktu. Çünkü senin genel müdür olduğun olduğun zamanda biz ilacımızı alamıyorduk, ilacımızı. SSK hastanesine gidersin eline numarayı verirler sabahtan kuyruğa girersin o gün sıra geldi geldi, gelmedi yandı. Gelse de bir şey olmuyor. Niye? Doktor efendi sizi muayenehaneye davet ediyor. Muayenehaneye gittiğin zaman ödüyor muydun parayı, ödüyordun. Eğer Allah göstermesin ameliyat şu bu filan gerekirse nereye dönüyoruz, tekrar SSK´ya. Kendi hastanesi gibi orayı kullanıyor. Bunları yaşadık mı? Biz işte bu çileleri çeke çeke geldik. Yavrular, anneler babalar hastanelerde rehin kalıyor muydu? Bunlar ölüyü bile rehin alıyordu ölüyü.´´

-´´ECEVİT VETO ETTİ´´-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun bürokratlığının başarısız olduğunu ifade eden Erdoğan, ´´siyasi otorite görevini yapmıyordu´´ şeklindeki açıklamanın başarısızlığı gideremeyeceğini, SSK´nın her yıl geri gittiğini söyledi.
Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu´na yönelik olarak, ´´1999´da merhum Ecevit´e gitti milletvekili adayı olmak için. Merhum Ecevit bunu ne yaptı, veto etti. Niye? ´Başarısız bir bürokrat´ dedi, veto... Vetoyu yedi, böyle birisi´´ dedi.
İktidarlarından önce ortalama kamu işçi ücretinin bin lira olduğuna işaret eden Erdoğan, şu anda ortalama kamu işçi ücretinin 2 bin 300 liraya ulaştığını vurguladı. Erdoğan, şöyle konuştu:
´´Biz sizi enflasyona ezdirdik mi, faize ezdirdik mi? Ücretli hiçbir kesimi enflasyon karşısında asla mağdur etmedik. Elbette yeterli değil. Ama yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. İyileştikçe, ekonomik durum da güçlendikçe daha fazla vereceğiz. Çünkü biz niçin varız, halkımız için varız. Biz emanetçiyiz, bu işin sahibi sizsiniz. Türkiye büyüdükçe bunu ilk önce çalışanlarımıza yansıtmaya devam edeceğiz.´´

-´´YANDAŞ, YOLDAŞ, CANDAŞ OLMANIZI İSTEMİYORUM´´-

´´İşçi yanlısı´´ olduğunu söyleyenlerin, kendilerinden önceki iktidar ortaklarının çalışanlardan zorla 13.5 milyar lira nema kestiğini dile getiren Erdoğan, göreve geldiklerinde işçinin, memurun devletten alacaklı hale getirildiğini gördüklerini söyledi. İflas edildiği için en kolay yol olarak işçiden, memurdan kesintiye başvurulduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
´´Bakanlar Kurulunda arkadaşlarıma şunu söyledim, ´Devlet, işçisine, memuruna borçlu olamaz´. Tabii şimdi medyaya da seslenmem lazım. Ey medya, bunlar niye gündeme gelmiyor, bunları gündeme getirin. Ben sizin yandaş, yoldaş, candaş olmanızı istemiyorum ama gerçekleri yazın, söyleyin 13.5 katrilyonu AK Parti iktidarı hemen işçisine, memuruna takır takır ödemiştir.
Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu ödeyebilir mi? Biz bunu ödedik ve sümenin altında, çekmecelerde kağıttan başka bir şey yoktu, para pul yoktu ama bizim ilkemiz vardı. Çünkü devlet işçisine memuruna borçlu olamaz. Biz bu yola ´işçinin hakkını alınteri kurumadan ödeyin´ anlayışıyla çıktık. Bu ilkeyle yola çıkan işçisine, memuruna borçlu olur mu, bunu ödedik.´´
Çalışanlardan kesilen, unutturulan, umut kesilen Konut Edindirme Yardımı´nı da araştırdıklarını anlatan Erdoğan, şu ana kadar yaklaşık 3 milyar lira bunun için ödediklerini, ödemeye davam ettiklerini, önlerine geldikçe, bulup çıkardıkça ödemeleri gerçekleştirdiklerini söyledi.
Başbakan Erdoğan, çalışanları ilgilendiren yasalarda sendikaların arzuları doğrultusunda düzenlemeler yaptıklarını, en son Anayasa değişikliğinde çalışanları gözettiklerini, değişiklik paketinde bu yönde düzenlemelere yer verdiklerini, Ekonomik ve Sosyal Konseyi anayasal bir kurum haline getirdiklerini anlattı.
Erdoğan, 1 Mayıs konusunda da şöyle konuştu:
´´1 Mayıs resmi tatil miydi? 1 Mayıs´ı sömürenler ve şu anda da CHP´den aday olan beyefendi, CHP´nin koalisyon ortağı olduğu dönemlerde, sosyal demokratların kenarından köşesinden tutunduğu dönemlerde niçin 1 Mayıs´ı tatil yapamadınız? Ama AK Parti 1 Mayıs´ı resmi tatil ilan etti ve bunu gerçekleştirdi. 1 Mayıs´ta Taksim´i toplantılara kim açtı, gene biz açtık. İşçi, emekçi dostuyum diyerek emekçinin alınterini istismar edenler iktidarda oldukları dönemde emekçi için hiçbir adım atmazken biz sorunları tek tek çözdük ve çözüyoruz. Sadece Zonguldak´ta 8.5 yılda 3 bin yeni işçiyi işe yerleştirdik. Bunu biz yaptık. Biz istismar yapmıyoruz, istismar siyasetine prim vermiyoruz. Biz laf, slogan üretmiyor, iş üretiyoruz, iş.´´

Editör: Pusula Gazetesi