TBMM Eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, Milletvekili Adayları Ercan Candan ve Hüseyin Yılmaz&[#]8217;ın yanı sıra İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partililer kahvaltıda buluştu.
Kahvaltı sonrası gazetecilere açıklama yapan 24. Dönem Milletvekili Adayı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın Zonguldak programı hakkında bilgiler verdi. Zonguldak&[#]8217;ta 8.5 yıllık çalışmaları değerlendiren Toptan, kendi dönemlerinde açılan Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nın Filyos Vadi Projesi&[#]8217;nin önemli ayağı olduğunu söyledi.
Başbakan&[#]8217;ın Zonguldak Mitingi&[#]8217;nde Filyos Projesi hakkında açıklamalarda bulunacağını dile getiren Toptan, &[#]8220;Bu gün bizim için önemli ve çok özel bir gündür. Başbakanımız Zonguldak&[#]8217;ta seçim mitingi yapacak. Bazı toplu açılışlarda bulunacak Saat 17&[#]8217;de Zonguldak&[#]8217;a gelecek. Programı çok kısa sürecek. Ben bir kez daha özetleyeyim. 17 de tır parkı alanına helikopterle inecek. Karşılamadan sonra miting alanına gelecekler. Mitingden sonra GMİS Genel Başkanı&[#]8217;nı ziyaret edecekler. Ardından belki 17 Mayıs 2010 büyük faciada hayatını kaybeden bir şehit arkadaşımızın evine taziye ziyareti yapacak. Bu henüz kesinleşmedi. Ardından Yurt Kur&[#]8217;un 1000 kişilik yurdunun töreni düzenlenecek&[#]8221; dedi.

FİLYOS PROJESİ
Filyos Vadi Projesi hakkındaki çalışmaları değerlendiren Toptan, &[#]8220;Mitingde Başbakanın ne söyleyeceğini bilecek durumda değiliz. Filyos Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunacağını biliyoruz. Filyos Projesi sadece Çaycuma ve Zonguldak&[#]8217;ın değil Türkiye&[#]8217;nin önemli projelerinden olmaya aday bir projedir. O nedenle Başbakan Filyos Projesi&[#]8217;ne büyük bir önem veriyor. Bu alana yerli ve yabancı yatırımcıların gelmesi muhtemeldir. Başbakanlık kalkınma ajansı burası ile ilgili talepleri değerlendiriyor. Kalan tek husus burasının yönetim biçimi ile ilgilidir. Bunun kararını Başbakan verecektir. Öyle ümit ediyoruz ki bütün bu çalışmalardan sonra bu yıl içinde yönetim de belli olduktan sonra yer tahsislerine başlanacaktır. Filyos Projesi&[#]8217;ni Türkiye ve dünya ile entegre etmeliyiz. O nedenle bildiğiniz gibi dönemimizde Zonguldak Havaalanı bin bir güçlükle açılabilmiştir. Tıpkı Karadeniz Fıkraları&[#]8217;nda olduğu gibi mademki pisti doğru yapamıyorsun dağın bir kısmını kesmek zorunda kaldık. Yetmedi şimdi kalan kısmı da kesilecektir. Deniz tarafındaki inişler içinde o taraftaki dağlar da tıraşlanacaktır. Karayolu ile de Filyos Vadisi&[#]8217;nin her tarafa ulaşması mümkün olacaktır. İstanbul ve Ankara&[#]8217;ya bağlantıları kurmak ile ilgili yakınlaştırma çalışmalar sürmektedir. Zonguldak-Karaman yolunda çalışmalar hızlanmıştır. Kilimli-Filyos yolundaki çalışmalarda önümüzdeki günlerde tamamlanacaktır. Bu konuda Başbakan&[#]8217;ın açıklamalar yapmasını bekliyoruz. Karayolları çalışmaları sadece bu yerlerle sınırlı değil, Zonguldak-Ereğli, Ereğli-Akçakoca; Zonguldak-Devrek, Devrek-Yeniçağ yollarındaki çalışmalarda devam etmektedir. Alaplı-Akçakokca yolundaki çalışmalar devam etmektedir&[#]8221; diye konuştu.

EĞİTİM VE SAĞLIK ALANI
Eğitim ve sağlık alanında önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini ifade eden TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, &[#]8220;Eğitim ve Sağlık alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Onların bir kısmının açılışı Başbakan tarafından yapılacak. Sağlık alanında yer sorunları nedeniyle sorunlarımız oldu. Zonguldak ve ilçelerinde hastane çalışmaları bütün hızıyla devam etmiştir. İhale aşamasına gelmiş, bir kısmı ihale edilmiş ve çalışmaları sürüyor. Fazlı Erdoğan&[#]8217;a teşekkür ediyorum. Tek tek bu çalışmaların bu noktaya gelmesi için çalışmıştır. Sağlıkta eski parayla 150-200 trilyonluk parayla önümüzdeki yıllarda Zonguldak sağlık merkezi olacaktır. Üniversitenin gelişimi ile ilgili de çalışmaları sürdürüyoruz. 8.5 yıllık yatırımlarla ilgili olarak ayrıntılı broşürler dağıtacağız. Nerelerde ne yapıldığını ayrıntılı biçimde o kitaplarımızda göreceksiniz. Bu 8.5 sene içinde Zonguldak 4 genel seçim 2 referandum geçirdi. Bunların hepsinden AK Parti çok net ve açık bir şekilde galip çıkmıştır. Öyle inanıyoruz ki gönül ve el birliği içinde teşkilatlarımızda belediye başkanlarımızda meclis üyelerimizle 12 Haziran 2011 seçimlerinden de büyük bir zaferle çıkmış olacağız. Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarını çok iyi bilen bir kadroyuz. Çözümleri için önemli adımlar atıldı kalanları ile ilgili de aynı adımları da atma imkanı bulacağız&[#]8221; diye devam etti.

&[#]8220;JÜBİLE SEÇİMİM&[#]8221;
Bir daha ki seçimde kendisinin aday olmayacağını ifade eden TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan sözlerini şöyle tamamladı:
&[#]8220;Benim için bu seçim bir anlamda jübile anlamı taşımaktadır. Bir daha ki seçimlerde benim yerim boş. Hevesli ve genç arkadaşlarıma &[#]8216;Bende olsam&[#]8217; diye düşünen arkadaşlarımıza önemli fırsatlar düşüyor. Bu fırsatları oluşturabilmek için bu seçim önemli bir fırsattır. Kendinizi çok iyi anlatın diyoruz. Bu önemli seçimde 12 Haziran seçimlerinde gençlerimiz için siyasette bir yerlere gelme hesabı yapan arkadaşlarımız için çok önemli bir fırsat bulunmaktadır. 12 Haziran seçimi çok önemlidir. Türkiye ilk defa halk aracılığı ile Cumhurbaşkanını seçecektir. Bir anayasa yapımı gündeme gelecektir. Bütün siyasi partilerin sivil toplum örgütlerinin yeni bir anayasa yapımı için sivil inisiyatifi ortaya çıkartacak olması bizi heyecanlandırmaktadır. Buna yürekten inanıyoruz, büyük bir uzlaşma içinde bunu başarabileceğimize inanmaktayız. Ekonomik yatırımlar gündeme gelecektir. Geriye baktığımız zaman elde ettiğimiz başarıları ele alırsak 2023 hedefine varmanın hiç de zor olmadığını görüyoruz. Bunun için Türkiye&[#]8217;nin istikrarını bozulmamasını istiyoruz. Terör olaylarına karşı herkesin aynı safta olması ve terörden hiçbir siyasi menfaat beklememesi gerekir. Terör bir insanlık suçudur. Terörün neden olduğu acı, ızdırap Kastamonu&[#]8217;da şehit olan polisin 10 yaşındaki oğlunun yüzünde yer almaktadır. O fotoğrafı hiç kimsenin aklından çıkartmaması, terör nereden gelirse gelsin ödünsüz bu mücadeleyi sürdürmesi ve dik durması gerekmektedir. Başka siyasilerimiz olmak üzere herkesin büyük bir sorumluluk anlayışı içinde dikkat etmesi gerektiğini düşünüyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi