Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekilleri Adayları, Ali İhsan Köktürk, Erol Sarıal, CHP Zonguldak 1. sıra milletvekili Adayı Mehmet Haberal&[#]8217;in ağabeyi Ali Haberal, CHP 22. dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın ile CHP İl Başkanı Tümer Peker, TTK Karadon Müessese Müdürlüğü&[#]8217;nü ziyaret ederek iş başı yapan işçilerle görüşüp destek istediler.


Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürü İsmail Güneri ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci&[#]8217;yi ziyaret eden CHP heyeti talepleri ve sorunları dinledi. Mesai öncesi tertip yapan maden işçileri tarafından sıcak bir şekilde karşılanan CHP&[#]8217;liler Ak parti&[#]8217;nin yeniden iktidar olması durumunda TTK&[#]8217;nın geleceğinin karanlık olduğu görüşünü savundular.


ALİ İHSAN KÖKTÜRK: HAZİNE DESTEĞİNİ ÇEKECEK


CHP Zonguldak Milletvekili ve 2. sıra Milletvekili Adayı Ali İhsan Köktürk işçilere yönelik yaptığı konuşmalarda CHP lirdi Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun Genel başkan seçildikten sonra ilk ziyaret yerinin Zonguldak olduğunu belirterek; CHP&[#]8217;nin çalışana ve emeğe en çok değer veren parti olduğunu söyledi.


Köktürk işçilerle ve kurum yetkilileriyle yaptığı konuşması sırasında Hazine&[#]8217;nin TTK&[#]8217;nın 400 milyon liralık yıllık zararını sübvanse etmeye son vermeye hazırlandığını belirtti. Amerika´da yapılan G20 ülkeleri zirvesinde fosil yakıtlara verilen desteğin aşamalı olarak geri çekilmesi kararı aldığını buna Türkiye&[#]8217;nin de imza attığını belirten Köktürk, Ak parti hükümetinin yeniden iktidar olması durumunda TTK&[#]8217;ya sağlanan sübvansenin kesileceğini bununda kurumun kapanması veya satılması anlamına geldiğini söyledi.Türkiye&[#]8217;nin imza attığı bu anlaşmanın ardından uygulamanın hazine tarafından uygulanmaya başlayacağını ileri süren Köktürk; &[#]8220;G20 toplantısında, fosil yakıtlara tanınan subvansiyonların, kademeli olarak yüzde 80 oranında azaltılması kararlaştırıldı. Bu tablo TTK&[#]8217;yı ve Zonguldak&[#]8217;ı direk etkileyecek bir karar. Bunlar gözden kaçıyor. CHP iktidarında kurumun yaşatılması sağlanacak. TTK&[#]8217;da uygulanan ve sizleri rahatsız eden, bizleri rahatsız eden taşeron uygulamasına son verilecek.Ne kadar ağır şartlarda çalıştığınızı görüyoruz. Bu kadar ağır şartlarda çalışmanıza rağmen özellikle yer altında 2006-2009 yıllarında işe alınan arkadaşlarımızın ne kadar büyük maaş adaletsizliği içerisinde olduğunu da biliyoruz. Cumhuriyeti Halk Partisi olarak Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi emeğin en yüce değer olduğu ilkesinden yola çıkarak emeğin karşılığını vermeyen tüm anlayışlara karşıyız. Taşeron uygulamalara karşıyız. Ücret adaletsizliğine karşıyız. Biz yer altında çalışan ve dünyanın en ağır işini yerine getiren ve taşkömürü gibi son derece stratejik bir madeni ülke ağır sanayisine kazandıran Zonguldak&[#]8217;ta ki madencilerimizin her zaman yanındayız. Hepinizin arkadaşıyız, sizlerin kardeşiniz ve sizlerle her zaman beraberiz. İnanıyoruz ki önümüzde ki süreçte, Zonguldak, Zonguldak madencilerinin omuzlarında yeniden tıpkı Cumhuriyetin ilk dönemlerinde ki gibi hak ettiği yeri bulacak ve bizde sonuna kadar kararlılıkla sizlerle birlikte bunun mücadelesini vereceğiz. Biz size sağlıklı çalışmalar diliyoruz. Başarılı çalışmalar diliyoruz. Sonuna kadar bu ücret adaletsizliğinin giderilmesi ve madencilerimizin insan onuruna yaraşır bir yaşam seviyesine yükseltilmesi için sizlerle beraber mücadele edeceğiz&[#]8221; dedi.




ALİ HABERAL; &[#]8220;SİLİVRİDEN SELAM GETİRDİM&[#]8221;

CHP 1. sıra Milletvekili Adayı Mehmet Haberal&[#]8217;in ağabeyi Prof. Dr. Ali Haberal işçilerle bol bol sohbet ederek çalışma koşulları hakkında bilgi aldı.


Sağlık ve Eğitim konusunda Zonguldak&[#]8217;a yatırım yapacaklarını belirten Haberal; &[#]8220;


Değerli madenci kardeşlerimiz hepinize öncelikle günaydın diyorum. Dün akşam Silivri&[#]8217;den geldim. Sayın Prof. Dr Mehmet Haberal&[#]8217;in hepinize selamları, saygıları, sevgileri var. Zor bir süreç içinde yaşıyoruz. Maden en zor iş kollarından biri. Zonguldak&[#]8217;ta da yıllarca yerin altına yüzlerce metreye inen madenci kardeşlerimizin çalışma koşullarının son derece zor olduğunu biliyoruz. Bu zor koşullarda en önemli şeylerden biri sağlıklı olarak çalışıp tekrar yer yüzüne dönmek. Yıllar önce Zonguldak SSK Hastanesinde acilde çalışırken de gördüğümüz bir çok olaylarda iş kazaları çok fazla oluyordu. Zaten zor bir iş ve dolayısıyla sağlık ve iş güvencesi de önemlidir. İnşallah yeni süreçte hepinizin madendeki meslek hastalıklarının da daha uygun koşullarda düzelmesi ve daha sağlıklı çalışması koşullarının temini için CHP&[#]8217;nin tüm kadrolarıyla Zonguldak teşkilatıyla birlikte çalışmalar yürüyecektir&[#]8221; dedi.



EROL SARIAL: 25 YILDIR İÇİNİZDEN BİRİYİM


CHP 4. sıra milletvekili Adayı Erol Sarıal ise uzun yıllar bu bölgede maden Mühendisi olarak görev yaptığını hatırlatarak; &[#]8220;İçinizden biriyim. 20-25 yıl sizlerle birlikte ağabeylerinizle, amcalarınızla birlikte ocağa girdim. Sayın Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nu dinliyorsunuz, ücret farklılıklarını düzelteceğiz. İkinci bin intibak sorunumuzda 2006- 2009 yılında işe giren bugün ocakta çalışan arkadaşlarımızla ilgili bir sorun yaşıyoruz. Eşit işe eşit ücret ilkesine göre unları da düzeltmeye çalışacağız&[#]8221; dedi.



HARUN AKIN: BÖYLE GİDERSE BİR SONRAKİ SEÇİME TTK KALMAZ


CHP 22.Dönem Milletvekili Harun Akın kendi döneminde yaptığı çalışmaları hatırlatarak işçileri uyardı. Bir madencinin CHP&[#]8217;lilere; &[#]8220;CHP şu an mecliste ve bizi de savunsun&[#]8221; deyince Harun Akın&[#]8217;ın yanıtı şöyle oldu;&[#]8220; Hükümet o dönem Maden Kanunu çıkarttı. Dedik ki niye bu maden kanunu çıkıyor, TTK&[#]8217;nın kendi kanunu var, Havza-i Fahmiye. Dediler ki rödevanslı sahaları kurtaracağız, yasal hale getireceğiz. Tamam dedik, mevcut Havza-i Fahmiye kanununa göre halledebiliriz dedik. Milletvekili olarak ret verdim ama çıkarttılar. Bir baktık ki o maden kanunu çıkartılırken TTK&[#]8217;nın ruhsatının devredilmesiyle ilgili bir madde getirdiler. Gece 03.30&[#]8217;da Plan Bütçe Komisyonu&[#]8217;nda bunu gördük ve partimizi, grubumuzu uyardık. Cumhuriyet Halk Partisi olarak TTK&[#]8217;nın bugün ruhsatını devredilmesini, belkide kapanmasını engelledik. Çok dikkatli olalım arkadaşlar. Tabi ki milletvekilimiz Ali İhsan Köktürk arkadaşımız, bundan sonra da bu arkadaşlarımız seçilecek, sizin haklarınızı savunacaklar. Ben size bu yörede siyaset yapmış ve geçen dönem milletvekili yapmış birisi olarak bir uyarıda bulunmak istiyorum. Şayet AKP bu seçimlerden tekrar tek başına iktidar çıkarsa, yine hükümet kurarsa, bir dahaki seçimlerde kurum kalmaz. Bunların amaçları TTK&[#]8217;dan kurtulmak. Başbakan Erdoğan 2003 yılında yeni milletvekili olduğunu da ulusal kanallarda Tekel&[#]8217;in fuzuli olduğunu söyledi bir de TTK&[#]8217;ya bu paranın çok gereksiz gittiğini söyledi. Tekel&[#]8217;i hallettiler. Tekel gitti ve şimdi sırada TTK var. O yüzden bu seçimler çok önemli. Ben 1 Mayıs işçi bayramında sendika yönetiminde söylemleri çok hoşuma gitti ve takdir ettim. Biz siyasetçiyiz. Sendika önümüzde. İşçinin mücadelesi, siyaset birleştiğimiz zaman TTK&[#]8217;yı kimsenin kapatmaya gücü yetmez ve bizde elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi