Demirel, Zonguldak halkının Haberal konusunda üzerine düşeni yapacağını söyledi. Kendisinin siyaset üstü değil partiler üstü olduğunu savunan Demirel, dört yıl sonra yine bir seçim olduğunu ve kimsenin ümidini kaybetmemesini istedi.


Ergenekon davasının tutuklu sanığı Haberal´ın CHP´den milletvekili adayı gösterilmesindeki rolünün sorulması üzerine ise Demirel, parti genel başkanının neden aday gösterdiğini açıkladığını hatırlattı. Demirel, şöyle devam etti: "Bu adam bilim adamı ve Haberal sormakta ´suçum ne?´ diye. İki seneyi aşkın tutuklu ve suç kendisine söylenmiyor. Biz burada bir haksızlık görüyoruz. Bu haksızlığa karşı yaptığımız doğrudur. Kılıçdaroğlu ne yaptığını, ne dediğini bilir. Tatmin olmuyorsunuz. Tatmin olun canım."



"KILIÇDAROĞLU İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTIM"


Kılıçdaroğlu ile telefon görüşmesi yapıp yapmadığının sorulması üzerine de Demirel, telefonla görüşmesinin olduğunu ifade etti. Haberal konusunda kendisinin de ayrıca fikri bulunduğunu dile getiren Demirel, "Tutuklanmadan önce uçağın merdivenine kadar uğurladım. Türkiye´de haksızlık yapılırsa, kime yapıldığı değil, önemli olan haksızlığın kendisidir. Haberal´a yapılan büyük bir haksızlıktır. Darbe yapması, örgüte girmesi gibi en ufak bir ibare olmadığı gibi, onun cebinde bir çakı bile yok. Onun elinde neşter var. O neşterle şifa verir. Kılıçdaroğlu ile aynı fikirdeyim." diye konuştu.


Haberal´ın Zonguldak ve Türkiye´nin onuru olduğunu savunan Demirel, şunları söyledi: "Hepimizin onuru sayıyorum. Haberal´a Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif edildi, kabul etmedi. Ortada bir haksızlık var. Zonguldak halkı üzerine düşeni yapacaktır."

Editör: Pusula Gazetesi