Bisiklet sporunun yaygınlaştırılması için çaba gösteren ve bu amaçla daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla yarışmalara katılacak olan Zonguldaklı iki sporcu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nde işlemlerini yaptırdı. Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafında 8 Mayıs´ta İstanbul Polonezköy´de düzenleneceği "ADAMPOL MTB YARIŞI"nda ferdi olarak yer alacak Ahmet Kıyıcı (30) ve Ali Katmer(19) yoğun tempoda hazırlanıyor. Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nde işlemlerini yaptırmak için bisikletleriyle 2 saat 20 dakikada Ereğli´den Merkeze ulaşan sporcular hallerinden oldukça memnun.


Zonguldak GSİM Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz´den destek sözü alan sporcular, ardından bisikletleriyle kenti dolaştı.



Hedefi Türkiye rekoru kırmak

2 yıldır bisiklet sporuyla ilgilenen aynı zamanda Ereğli´de Deniz Astsubayı olan Ahmet Kıyıcı, İstanbul&8217;da katılacakları yarışmada Zonguldak&8217;ın ismini duyurmak istedikleri belirtti.


Kıyıcı "Stresli bir meslek grubundayım ve bisiklete binmek bir anlamda rehabilite ediyor, sıkıntılardan arındırıyor. Profesyonelliğe geçişte büyük eziyetler çekiliyor ancak sonradan keyife dönüşüyor. Ereğli´den bisikletlerimizle beraber yola çıktık ve merkeze kadar ulaştık. Sadece 2 sporcunun İstanbul´da yarışacak olması bizim için gurur verici ancak kent için yüz kızartıcı. " dedi. Eylül ayında rekor denemesi yapacaklarına da değinen Kayacı, "Eylül ayında 36 saat bir fiil pedal çevirerek Türkiye rekoru kırmayı hedefliyoruz. Sadece tuvalet ihtiyacımız için durabileceğiz. Rekor 25 saatle Samsun´dan bir ekibe ait. Ereğli´den yola çıkarak Çanakkale Nara´ya kadar pedal çevirerek Türkiye rekoruna ismimizi yazdırmak istiyoruz. " dedi.



Tek hedefi Milli takım

10 yaşından beri bisikletin üzerinde olan Ali Katmer´in tek düşüncesi Milli takımda yer almak. Adampol MTB Yarışının ardından Nevşehir Kapadokya´da Milli takım seçmelerine katılacak olan genç sporcu, Ay-yıldızlı formayla ülkemizi temsil etmek istiyor. Bisiklet sporunun oldukça masraflı olduğu değinen Katmer, destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi