Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Eski Başkanı ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Adayları Özcan Ulupınar, Hüseyin Yılmaz ve parti yöneticileri, seçim çalışmaları kapsamında, sırayla Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan İnan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Köksal Osman Bahar, İl Emniyet Müdürlüğü Metin Seyfi Sazak, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Zonguldak Belediyesi Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;e ziyaretlerde bulundular.


Toptan ve beraberindekiler GMİS ve esnaf odalarına yaptıkları ziyaretlerde sorunları ve talepleri dinleyerek görüşlerini paylaştılar.


TBMM Eski Meclis Başkanı ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinden, Demir Ailesine Zonguldak&[#]8217;a yapmış oldukları yatırımlardan dolayı teşekkürlerini iletti. DemirPark AVM ve Dedeman Otel&[#]8217;inin Zonguldak için büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Toptan, konuşmasında şunları söyledi; &[#]8220;Bizim için çok büyük bir önem taşıyan Filyos Vadisi Projesi sizin de çok yakından takip ettiğiniz bir Türkiye projesidir. Orada sona yaklaştık. Zannediyorum Cumartesi günü Zonguldak&[#]8217;a gelecek olan Başbakan Filyos Projesi ile ilgili daha somut şeyler söyleyecektir. Cumartesi günü toplu açılışlarımız da var. Yaklaşık 100 kamu yatırımı ile yaklaşık 50 özel sektör yatırımlarının açılışı yapılacak. Mitingi Madenci Anıtı&[#]8217;nda yaptıktan sonra açılışlarda Eren Holding tarafından 1.8 milyar dolarlık yatırımla yapılan Eren Enerji Termik Santrali&[#]8217;nde yapılacak. Zonguldak, sanayinin çok gelişmiş ve insanlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin iş bulmak için şehir dışına gitmemesi için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Zonguldak sadece TTK veya sadece Erdemir tarafından taşınılabilir olmaktan çıkmıştır. O nedenle mutlaka alternatif yatırım alanları bulmak zorundayız, istihdam alanları oluşturmak zorundayız. Onun için elimizdeki en büyük imkan Filyos Vadisi Projesidir. Bir yıl içerisinde oradan yer tahsislerine başlanacaktır. Filyos Limanı&[#]8217;nın ihalesi inşallah bir yıl içinde yapılacaktır. Özel sektörün harekete geçmesini sağlayacak sermaye birikimi de var. Çok şükür bilgi birikimi olan genç bir kuşak yetişiyor. Bunları birleştirdiğimizde Zonguldak&[#]8217;ın geleceğine ümitle bakmak ve Zonguldak&[#]8217;ı sadece TTK&[#]8217;dan geçinir bir şehir olmaktan çıkarmak mümkündür. Hep beraber bu yolda gayretlerimiz var. İnşallah bundan sonra da özel sektörde kamu destekli olarak sürdüreceğiz.


ÇATES&[#]8217;İ İŞADIMLARININ ALMASINI İSTİYORUZ


Siz sadece TSO Başkanı olarak bu şehre hizmet etmiyorsunuz, bireysel hizmetleriniz de var. Bundan sonraki süreçte şayet özelleşirse ÇATES&[#]8217;i sizlerin öncülüğünde Zonguldaklı iş adamları tarafından alınması bizim en büyük temennimizdir. Bu yöndeki görüşmelerden sonra bizim yaptığımız temaslardan olumlu sonuçlar aldık. Önümüzdeki süreçte inşallah onu da gerçekleştirme imkanı bulacağız.&[#]8221;


DEMİR: TRİBÜN KONUSUNDA DESTEK İSTİYORUZ


Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, Zonguldakspor&[#]8217;un öncülüğünü yaptıklarını belirterek, stadyuma kapalı tribün yapılması konusunda destek istedi. Başkan Demir konuşmasında: &[#]8220;Zonguldakspor ile ilgili yeni bir oluşum var. Yeni Zonguldakspor&[#]8217;un öncülüğünü yapıyoruz. Zonguldakspor&[#]8217;un yönetimini oluştururken bizim ilçelerden taleplerimiz oldu. Özcan Ulupınar&[#]8217;dan da talebimiz oldu. Devrek ilçesinden bir arkadaşımızı yönetime verdi. Bütün ilçeleri kapsayan bir yönetim oluşturuyoruz. Bir de futbol sahası yapılıyor ve çok da güzel oluyor. Büyük bir yatırım yapılıyor. Kapalı tribün için ben bakana yazı yazdım. Bu konuda da sizden yardım talep ediyoruz. Tabi bu taleplerimiz Zonguldak adınadır. Tabi Zonguldakspor da Zonguldak&[#]8217;ın bir parçasıdır. Onun için biz bu takımı alacağız ve alabildiğimiz yere kadar götüreceğiz. Bu proje 1-2 yıllık proje değil. En az bir on yıllık projemiz var. Elimizden ne geliyorsa bunu yapacağız&[#]8221; dedi.


Milletvekili Köksal Toptan ise; her zaman destek olmaya hazır olduklarını söyledi.


TOPTAN: ZONGULDAK KÖMÜRDEN KURTULACAK


Toptan ayrıca Zonguldak&[#]8217;ın hava kirliliği konusuna da değinerek: &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta ciddi bir hava kirliliği sorunu var. Ciddi bir çalışma yaptık. Bu çalışma ile ÇATES ve Eren Enerji&[#]8217;nin dışarıya attığı buharı şehri ısıtması için yakacak olarak kullanılması için Zonguldak&[#]8217;a getirilmesi planlanıyor. Böylece doğalgazı yaklaşık 3&[#]8217;te 1 daha düşük bir maliyetle şehrin ısınması ve kömürden kurtulması mümkün olabilecektir. Proje ile ilgili belki AB Hibe Fonlarından da alabiliriz. Şu anda bu konuda TÜBİTAK bu konuda bizim önümüzü açacak, yol gösterecek bir çalışmayı sürdürüyor&[#]8221; şeklinde konuştu.


ZONGULDAK, TÜRK İŞÇİ HAREKETİNİN ÖNEMLİ BİR MERKEZİDİR


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, beraberindekilerle birlikte Genel Maden İşçileri Sendikası´nı (GMİS) ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Köksal Toptan, GMİS´in Türk sendikacılık hareketinin önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı. Toptan, &[#]8220;Zonguldak, Türk işçi hareketinin çok önemli bir merkezidir. Dolayısıyla da Genel Maden İşçileri Sendikası, sadece Zonguldak´ın değil, Türk sendikacılık hareketinin çok önemli unsurudur. Hem Zonguldak için, hem Türk sendikacılık hareketi için size ve arkadaşlarınıza başarılar diliyoruz. Özellikle Zonguldak işçisinin mutluluğu ve huzuru için hep birlikte ne gibi çalışmalar yapabiliriz, sorunları nasıl paylaşabiliriz noktasında sizinle her zaman işbirliği yapma konusunda hazır olduğumuzu altını çizerek ifade etmek istiyorum&[#]8221; dedi.



TTK&[#]8217;YA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan İnan&[#]8217;a yaptığı ziyarette ise; &[#]8220;Göz bebeğimiz olan bir kurum, geçmişten bu yana hayati önem taşıyor. Zonguldak&[#]8217;ı sırtlayıp yukarılara götüren bir kurumdur. Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;na çok şey borçluyuz. Taşkömürü kurumunun sizin elinizde daha verimli hale geleceğine daha çok üretim yapacağına ve Türkiye taşkömürü ihtiyacının bundan sonraki sürede de önemli bir bölümünün artarak devam edeceğine yürekten inanıyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.



Editör: Pusula Gazetesi