Türkiye´nin Masada en büyüğü Yayla


Yayla İlköğretim Okulu Bayan Masa tenisi takımından tarihi başarı. Zonguldak İl Birincisi olarak Çorum´da gerçekleştirilen Küçük Kızlar Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası´nda ilimizi temsil eden Yayla İlköğretim Okulu, Türkiye Şampiyonu oldu.


Yayla İlköğretim Okul Müdürü Ahmet Bozdemir, Antrenör Muammer Kural yönetiminde Şampiyonada yer alan Yayla İlköğretim Okulu, rakiplerini tek tek dize getirerek Şampiyonluk kupasını kaldırdı. Türkiye Bayanlar Masa Tenisi 2. Lig´de mücadele eden Özel İdare Yolspor´da oynayan 3 sporcu, elde ettikleri başarılarıyla takdir topladı.



Şampiyonluğa uzanan yol

Şampiyonada 82 takım yer alırken, 3´erli 4´erli olarak 26 grup oluşturuldu. Tekirdağ ve Mersin temsilcilerini yenerek 32 takım arasına girmeyi başaran Yayla İlköğretim Okulu Masa Tenisi takımı, eleme maçlarıyla finallere kadar yükseldi.


Final grubunda ise Yayla İlköğretim Okulu ile Ankara Şehit Hakan Kabil İlköğretim Okulu, Artvin Arhavi Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile Batman İMKB İlköğretim Okulu eşleşti.


Yarı finalde Yayla İlköğretim Okulu üstün bir oyunla Ankara Şehit Hakan Kabil İlköğretim Okulu´nu 3-1 yenerken, diğer maçta ise Artvin Arhavi Cumhuriyet İlköğretim Okulu zorda olsa Batman İMKB İlköğretim Okulu´nu 3-2 yenerek adını finale yazdırdı.


Nefesleri kesen final maçını kazanmak Yayla İlköğretim Okulu için çok ta zor almadı. Başarılı oyunuyla Yayla İlköğretim Okulu, finalde Artvin temsilcisi Arhavi Cumhuriyet İlköğretim Okulu´nu setlerde 3-0 yenerek Şampiyon oldu.


Üçüncülük maçında ise Batman İMKB İlköğretim Okulu, Ankara Şehit Hakan Kabil İlköğretim Okulunu 3-1 yenerek 3.olurken, , Ankara Şehit Hakan Kabil İlköğretim Okulu ise 4. oldu.


Beşincilik maçında Kayseri Özel Tekden İlköğretim Okulu - Yozgat Necatibey İlköğretim Okulunu 3-0 yenerek beşinci olurken Yozgat Necatibey İlköğretim Okulu ise 6. oldu.



Şampiyonlara özel karşılama

Çorum´da Türkiye Şampiyonu olan Yayla İlköğretim Okulu, bugün sabah saatlerinde kente ulaşacak. Sporcu kafilesi, bugün Yayla İlköğretim Okulu´nda düzenlenecek törenle karşılanacak.



Kural: Hayallerimize ulaştık

Antrenör Muammer Kural ve Burçin Aygün´ün uzun yıllardır çalıştırdığı sporcular, Türkiye Şampiyonası´nda bu önemli başarıyı yakaladı. İkinci Ligde mücadele eden kadrosuyla dikkat çeken bayan takımı, Türkiye Şampiyonası´nda Zonguldak´a bu önemli kupayı kazandırdı.


Yayla İlköğretim Okulu´nun Masa Tenisi Antrenörü Muammer Kural, başarıya nasıl ulaştıklarını aktardı. Kural, "Masa Tenisinde başarıyı yakalamak uzun bir çalışmadan geçiyor. Bünyemizde 6 yıldır bu sporu yapan öğrencilerimiz yer alıyor. 3 yıldır da İl Birincisi olarak Türkiye Şampiyonası´nda yer alıyoruz. Zonguldak´ta 10 yıldır bu işi yapıyoruz. Gün geçtikçe büyüyen sporcu kadromuzla Türkiye´de söz sahibi olduk.


Çünkü yetiştirdiğimiz erkek takımı Birinci Lig´de, bayan takımı İkinci Lig´de yer alıyor. Türkiye Şampiyonluğunu Zonguldak´a getirmek tek hayalimizdi bunu da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu arada Kapuz İlköğretim Okulu´na yapılan Masa Tenisi Salonu´nun yapılmasıyla bu okulda ciddi bir alt yapı oluşturduk. Bize her zaman destek olan Yayla İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Baldemir´e teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Pusula Gazetesi