CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beraberinde CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, CHP Zonguldak Milletvekili ve ikinci sıra milletvekili adayı Ali İhsan Köktürk, CHP 3. sıra milletvekili adayı Neriman Posbıyık, CHP dördüncü sıra milletvekili adayı Erol Sarıal, CHP 5. Sıra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, CHP İL Başkanı Tümer Peker, CHP Merkez İlçe Tarık Coşkun ve partililer Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir ve Yönetim Kurulu&[#]8217;nu ziyaret ettiler.
Ziyaretlerinden dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;na teşekkür eden ZTSO Başkanı Mehmet Salih Demir özellikle Çatalağzı Termik Santrali&[#]8217;nin özelleştirilmesi konusunda bilgi verirken, Santralin özelleştirilmesi halinde Zonguldak&[#]8217;tan oluşacak bir olumuma verilmesi gerektiğini belirterek bu konuda Kılıçdaroğlu&[#]8217;ndan destek istedi. Demir sözlerini şöyle sürdürdü: &[#]8220;17 yıllık Başkanım, sizin gibi Türkiye&[#]8217;yi iyi yönetmek isteyen bin Genel Başkanın bizi ziyaret etmesi bizi gururlandırdı. Ziyaretiniz bizi çok mutlu etti. Teşekkür ederiz. Size sorunları anlatan bir dosya hazırladık. Zonguldak için önemli olan, TTK&[#]8217;nın üretimden çekildiği yerlerde özel sektör madenciliği var. Bunların kömür verdiği iki yer var, bir tanesi ERDEMİR iyi kömür ERDEMİR&[#]8217;e veriliyor, kalorisi düşük olan kömürü de ÇATES&[#]8217;e veriliyor. Bu özelleştirilmelerde bizim sıkıntımız var. Eğer ÇATES özelleşir de yurt dışından kömür ithal edecek bir firmanın eline geçerse önce TTK kapanmak zorunda kalır. Çünkü üretiminin %80&[#]8217;nini TTK veriyor. Özel sektörde üretiminin yüzde 60&[#]8217;nı ÇATES&[#]8217;e satmaktadır. Bizim sizden önemli ricamız, biz bir araya geldik, ÇATES&[#]8217;i elimizden geldiği kadar özelleştirmemeye çalışacağız. Bu konuda sizden destek istiyoruz. Önüne geçemeyeceğiniz bir durumda özelleşecek ise bile Zonguldak kömürünü üretenler bir araya gelip TTK&[#]8217;da bunun içerisinde bir şirket kurup burayı almak istiyoruz. Bu konuda da sizden destek istiyoruz&[#]8221; dedi.
TSO&[#]8217;da bulunmaktan dolayı memnun olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise TSO Başkan Salih Demir ve yönetim kuruluna başarılar dileyerek Çatalağzı Termik Santrali konusunda elinden geleni yapacağını belirterek şöyle konuştu:
&[#]8220;Her gittiğim yerde TSO&[#]8217;ları ziyaret ediyorum. Onlarla görüşüyorum, esnaf odalarını ziyaret ediyorum. CHP ile iş dünyası arasında geçmişte, bizim arzu ettiğimiz güçlü bir diyalog yoktu. Biz bu diyalogu sağlamaya çalışıyoruz. Hepimiz bu ülkede daha iyi katma değer vergisi, daha iyi çalışmak, daha iyi pazarlamak, daha iyi satmak istiyoruz. Keşke bizde dünya markaları yarata bilsek. Çok konuda ciddi başarılar yaratabilsek. Çok ciddi sorunlar ve bu sorunları atlatmak gerekiyor. Zonguldak gittikçe içine kapanan bir kent haline geldi. Göç, Zonguldak&[#]8217;ı daha da sıkıntılı bir hale soktu. Umarım Zonguldak&[#]8217;ta bunun farkına varır. Bu siyasal anlayışı ve yapıyı değiştirir. Biz ÇATES konusunda da size her türlü desteği veririz, sizler birleşip ortak ses çıkartın bizim açımızdan sorun yok. Bizi üzen nokta şu, burada yer altında kömür duruyor, çalışan insanlarımızda var. Ama biz kullanmadığımız doğal gazın bedeli olarak para ödüyoruz. Dışarı harcanan paranın yarısı Zonguldak&[#]8217;a harcanabilir. Sizler birleşirseniz, biz size her türlü desteği veririz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi