İlk olarak 17 Mayıs´ta gruzi faciasında yaşamını yitiren maden işçileri Dursun Kartal ve Engin Düzcük´ün ailelerini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak&[#]8217;a gelerek, Madenci Anıtı önünde düzenlenen platformda alanı dolduran vatandaşlara seslendi.
Ardından Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Başkan Muharrem Akdemir&[#]8217;den belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Akdemir, Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;ne, Genel Başkan Kılıçdaroğlu&[#]8217;na ve Zonguldak halkına layık olmak adına görevini en iyi şekilde yürüteceğini ifade etti.
Başkan Akdemir yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
&[#]8220;Çok değerli Genel Başkanımızın Zonguldak&[#]8217;a vermiş olduğu değer, bir kez daha görüldü. Eski Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in milletvekili aday adayı olma sıfatıyla istifa etmesi nedeniyle meclis üyelerinin teveccühü bizi bu makama getirdi. Genel Başkanımıza ve Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;ne ve Zonguldak halkına layık olmak için buradayım. Bu hizmeti yürütmek için gece gündüz çalışmaya söz veriyorum. Zonguldak göç alan bir ilken, göç veren bir emekli kenti haline geldi. Emeğin hakkını vermeye çalışıyoruz. Sizlerde buna çok önem veriyorsunuz. Devlete devamlılık süreci vardır. Kanalizasyon Sistemi ve Atıksu Arıtma Tesisi&[#]8217;ne devam ediyoruz. Ne kadar çabuk biterse, Zonguldak&[#]8217;ımız daha temiz bir şehir hale gelecektir. Hızlı bir şekilde de bitirmeye çalışıyoruz. Lavuar Alanı Projemiz var. Zonguldak&[#]8217;ı inşallah o görüntüden de kurtaracağız Terminal çalışmalarımız devam ediyor. Haziran sonuna kadar da bitirmeye çalışacağız. Memurlarımızla toplu sözleşme imzaladık. Çalışmalarımızı da hızlandırdık. Birinci parti olarak buradan çıkacağız. Ziyaretinizle bize onur verdiniz.&[#]8221;
Gördüğü yoğun ilgiden memnun kaldığını ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, taşeron döneminin kendi iktidarları döneminde sona ereceğini belirtti. Ardından Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;na madenci bastonu ve Zonguldakspor atkısı hediye etti.
Editör: Pusula Gazetesi