Çaycuma Erkek Yetiştirme Yurdu öğrencileri için, Minik Kalplerle El Ele Derneği´nin (Mika-Der) katkılarıyla yaptırılan spor salonunun açılışı törenle yapıldı. Kimsesiz çocuklar, 23 Nisan Çocuk Bayramı´nda spor salonuna kavuşmanın sevincini yaşadı.


Mika-Der üyesi olan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu´nun kızı 17 yaşındaki Sena Ağaoğlu´nun derneğe yaptığı 100 bin TL´lik bağışla yaptırılan Çaycuma Yetiştirme Yurdu Spor Salonu´nun açılışına, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Çaycuma Kaymakamı Sinan İnaltekin, Çaycuma Belediye Başkanı Ak Partili Mithat Gülşen, Mika-Der Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, işadamı Ali Ağaoğlu ve kızı Sena Ağaoğlu ile siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve oda başkanları katıldı.


Törende konuşan Mika-Der Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan, kimsesiz çocuklara hitaben yaptığı konuşmasını şöyle konuştu;"Yalnız olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz. Ama görüyorsunuz ki bizler sizin için buradayız. Sizin için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Mika-Der´in kuruluş amacı bu zaten. Çocuk Esirgeme Kurum bünyesindeki çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarının yaşam koşullarını iyileştirmek, sizleri geleceğe özgüven sahibi, ayakları yere sağlam basan, geleceği için doğru hedefler belirleyebilen donanımlı gençler olarak taşımak. Amacımız bu. Geçmişinizde ne olursa olsun, yaşam size ne haksızlıklar yapmış olursa olsun, eğer gayret ederseniz, kendinize inanırsanız gelecek sizindir. Aydınlık bir geleceğe gitmek yalnızca ve yalnızca sizin elinizde. Bizler bu yolda sadece size ışık tutacağız. Sizin geleceğinize tutlan her ışık Türkiye´nin de yolunu aydınlatacaktır."


Ali Ağaoğlu ise, iş adamlarının sosyal sorumluluk projelerine gözlerini kapamamaları gerektiğini söyledi. Ağaoğlu; "Özellikle kimsesiz çocukların yetişmesinde, onların topluma kazandırılmasında her şeyi devletten beklemek olmaz. İmkanı olan işadamlarının devletle el ele onlara yardımcı olması lazım. Türk işadamı da bu konuda son derece vericidir. Mika-Der de bu konuda gerçekten çok başarılı çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluş" dedi. Sena Ağaoğlu ise, ilk defa kendisinin böyle bir yardımda bulunduğunu belirterek, çok mutlu olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, spor salonunun yapımında emeği geçenlere plaket verdi. Açılış kurdelesini ise Sena Ağaoğlu kesti. Salonu gezerken büyük sevinç yaşayan öğrenciler, özellikle Ali Ağaoğlu´na büyük ilgi gösterdi. Yetiştirme Yurdu´nu da gezen Ağaoğlu, yurtta kalan öğrenciye mendilini imzalayarak hediye etti. Açılıştan önce kızı Sena Ağaoğlu ise Çaycuma Huzurevi&[#]8217;ni ziyaret eden Ağaoğlu, belediye tarafından huzur evine tahsis edilen binaların restorasyonu için destek sözü verdi.


Editör: Pusula Gazetesi