Alaborina Restoran&[#]8217;da gerçekleştirilen törene MHP&[#]8217;liler yoğun ilgi gösterdi. Partinin şarkıları eşliğinde salona gelen birinci sıra adayı İlhami Yılmaz, partililerin de yoğun ilgisini gördü. Programın açılış konuşmasını yapan MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, &[#]8220;Yaklaşmakta olan ve 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerine hazırlık olarak MHP Zonguldak il teşkilatlarının hazırlamış olduğu aday tanıtım toplantısına hoş geldiniz. MHP, bu gün ses ver Zonguldak, Ses ver Türkiye diyerek yola çıkıyor&[#]8221; dedi.
Ardından konuşma yapan Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, &[#]8220;Burada o kadar güzel konuşmacılar var ki ama Zonguldak bu çevrenin belki bir çok insanın doğduğu yer olmasa da doyduğu yerdir. Doymak için buralara göç eden bir sürü hemşerilerimin olduğunu biliyorum. Ben özellikle bu gün burada olma sebeplerimden bir tanesi İlhami Yılmaz ve Zonguldak il teşkilatın a12 haziran genel seçimlerinde elden gelen tüm gayreti göstereceğiz. 12 Haziran seçimi tarihi bir önem taşıyor. Bakın Ç Çankırı&[#]8217;da yapmış olduğumuz aday tanıtım toplantısında da çok kısa bir benzetme yaptım. Bu binanın içerisinde estetik bir sürü değişiklikler yapabilirsiniz ama geniş bir salon oluşturmak için o kiriş ve kolonları keserseniz bu kubbeyi tepenize çökertirsiniz&[#]8221; dedi.
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise &[#]8220;Bu gün burada şöyle göz gezdirdiğimde eski il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız sendika başkanlarımız yönetim kurulu üyelerimiz şöyle bir göz gezdirdiğimde esnaf başkanlarımız, hep beraber olmuşuz. Zonguldak, Karabük ve Bartın fiziken kalemle ayrılmış ama ruhen hiç ayrılmamış üç ildir. Tek başına iktidara gidilen bu yolda Zonguldak&[#]8217;ta her şartlarda sizlerin hizmetinizdeyim&[#]8221; şeklinde konuştu.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, &[#]8220;Bütün Türkiye şunları bilmelidir biz Karabük olarak 1500 derece sıcaklıkta çalışırken Zonguldak madencisi yerin 1000 metre altında çalışırken bizim acılarımızı yalnızca iş kazalarında dile getiriyorlar. Hizmet dendiği zaman en yoksul üç vilayet Bartın, Karabük ve Zonguldak&[#]8217;tır. Herkes bölünmüş yollardan bahsederken biz hala virajlı yollardan geliyoruz. Karşımda Köksal bey var. Bir tane Zonguldaklı desin ki Köksal bey Zonguldak için şunu verdi, şunu şuraya dikti. Yalnız kendi akrabalarını işe soktu. Ben inanıyorum ki Zonguldak yalnızca ve yalnızca MHP&[#]8217;ye oy verecektir. Allah&[#]8217;ın izniyle hep beraber bunu da başaracağız&[#]8221; dedi.
MHP birinci sıra adayı İlhami Yılmaz ise Sakarya Türküsü&[#]8217;nü okuduğu kürsüden salondakilere seslendi. 12 Haziran 2011 seçimlerinde MHP&[#]8217;nin birinci parti çıkacağını ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:
&[#]8220;Aslında o kadar uzun şeyler konuşmak istiyorum ki ama şöyle söze başlamak istiyorum. Yalnız yalnız ama güzel ülkemin, yunus gönüllü, Yusuf yüzlü, yavuz ruhlu insanları hoş geldiniz. Ülkemi yalnızlaştırdılar, başkalarının önüne yem olarak attılar. Millete izah edebilirlerse ikna edebilirlerse Büyük orta doğu projesindeki ilkeleri ve emellerini gerçekleştirmek istiyorlardı. Hadi oradan ülkücüler var milliyetçiler var bu ülkede. Benim ülkemin her bölgesi birbirinden güzeldir. Hep hayal kuruyorlar. Hep aynı sözleri söylüyorlar. Ülkemizin üzerinde hesapları olanlara diyoruz ki bizim yunusça insanlarımıza karşı gönlümüz hep, yusufça bazı şeylere karşı gözümüzü yumarız ama ülkemiz ile ilgili hesabımız olursa bizim yavuz yüzümüzü görürsünüz sizi kahrederiz diyoruz. Devir konuşma vakti değil, devir kendi kendimize konuşma vakti değildir. İnsanlarımızın kafalarını bulandırmanın önüne geçebilmek için memleket üzerindeki durumları anlatmak için yola çıkacağız. Bu gün bu saat bu dakika bu saniye bu sözün çıktığı andan itibaren her şeyi arkamıza atıp yola çıkmalıyız. Hz Mevlana diyor ki, &[#]8216;İlk adımı atmak insanların kendi iradesidir ama ondan sonrasını rabbin tayın eder. Sen iradenle yola çık rabbine teslim ol ve hedefine gideceğin yola doğru çık.&[#]8217; Hazır mıyız? Ama sakın içinde bulunduğumuz halden dolayı bir anlık nefsimizin kabarması ile hazırız demeyeceğiz. 12 Haziran 2011 genel seçiminde Zonguldak&[#]8217;tan birinci parti çıkacağız.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi