Bartın Belediyesi&8217;nin kardeş şehri olan Almanya´nın Lünen kentinden Bartın&8217;a gelen heyet, Vali İsa Küçük´ü ziyaret etti. Lünen Belediyesi yetkilileri ve Lünen Güreş Kulübünü İl Özel İdaresi&8217;nde kabul eden Vali İsa Küçük, 21-28 Nisan tarihleri arasında ilimizde bulunacak heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Vali Küçük, &8220;Kardeş şehir Lünen yönetici ve sporcularını ilimizde görmekten ve misafir etmekten şahsım ve Bartın Valisi olarak mutlu olduğumu belirtmek isterim&8221; dedi.



Dünya barışına hizmet edecek



Vali Küçük &8220;Kardeş evinize hoş geldiniz. Burada kendinizi evinizde hissediniz. Bu ziyaretler Türk-Alman dostluğuna ve dünya barışına hizmet edecektir. Bu ziyaret kültürel ve sportif alanlarda da bir alışverişe vesile olacaktır. Güreş bizim ata sporumuzdur ancak teknik alanda ilerleyen bir spor haline gelmesi nedeniyle artık uluslararası bir spor olmuştur&8221; diye konuştu. Vali İsa Küçük konuşmasının ardından Bartın&8217;ın tarih, nüfus, eğitim, turizm ve ekonomisi hakkında Lünen heyetine bilgiler vererek, Alman konuklarından gelen soruları cevaplandırdı.



İlgi ve alakaya teşekkür



Vali Küçük, Almanya&8217;dan gelen konuklarına ziyaretin anısına Bartın&8217;a özgü hediyeler verdi. Lünen heyeti sözcüsü, ilgi ve alakasından dolayı Vali İsa Küçük&8217;e teşekkür ederken Bartın&8217;da bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Alman konuklar, Türk-Alman ilişkilerine katkıda bulunacak olmanın sevincini yaşadıklarını da söyledi.


Editör: Pusula Gazetesi