Milliyetçi Hareket Partisi 1. Sıra Milletvekili adayı Sezai Bilgin, Kızılelma Köyünü ziyaret ederek vatandaşlara MHP iktidarında gerçekleştirilecek olan projeleri anlattı. Ziyaretinde pazaryerini gezip köy merkezinde bulunan esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Bilgin sorunları dinlerken çözümün MHP&8217;de olduğunu söyledi. Kızılelma esnafı MHP Milletvekili adayı Sezai Bilgin&8217;e genel olarak ekonomik sıkıntıda olduklarını, pazara getirdikleri ürünlerine alıcı bulamadıklarını, pazaryerinde satıcıdan başka insan olmadığını, akşam evlerine ekmek getirememe endişesinden dolayı gün içinde yemek yemeye korktuklarını ifade ettiler.



Pazarda pazarcılardan başka kimse yok



MHP Milletvekili adayı Sezai Bilgin, esnaflara ve vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada &8220;Arıt&8217;da gördüğümüz manzaranın aynısı burada da var. Kızılelma&8217;da Pazaryeri&8217;nde pazarcılardan başka kimse yok. Esnafın, pazarcının veresiye defterlerine bakın yüzlerce sayfa cilt, cilt. Vatandaşın ne alım gücü kalmış ne de borcunu ödeyecek imkanı kalmış. İnsanlar ekmek parası kazanmak için memleketini terk etmeye başlamış. Kalanların ise alım gücü iyice azalmış. Emeklilerimiz, kredi borçlarından arta kalan az miktarda bir maaşla kıt kanaat geçinmeye çalışıyor. Dolayısıyla belde ve köy esnafı da zor durumda kalmış büyük sıkıntılar içine girmiş kepenk kapatmakla karşı karşıya kalmıştır. Bize oy verirseniz devamını da yaparız diye yarım yamalak dökülen asfaltla oy isteyen biz değiliz. Devletin asli göreviyle siyaset yapılmaz. Yolu zaten yapmak zorunda. Ben memleketin iş ve aş sorununu çözmek için, Haddaneleri, fabrikaları getirmek için, halkımıza ve esnafımıza rahat bir nefes aldırmak, herkesin memleketinde, köyünde huzurla yaşamasını sağlamak için oy istiyorum&8221; dedi.



Kahvehanelerde sohbet toplantıları



Milliyetçi Hareket Partisi 1.Sıra Milletvekili Adayı Sezai Bilgin, Kızılelma&8217;nın ardından Hacıosmanoğlu, Akmanlar, Esenyurt ve Kutlubeyyazıcılar, köylerinde kahvehane toplantıları yaptı. Milletvekili Adayı Sezai Bilgin&8217;in vatandaşlardan 12 Haziran Genel Seçimleri için destek istediği kahve toplantılarında Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fırıncıoğlu&8217;da hazır bulundu. Milletvekili Adayı Sezai Bilgin toplantılarda halkın sorunlarını dinledikten sonra yaptığı konuşmada &8220;Bartın&8217;ın her yerinde aynı sorunlar, aynı sıkıntılar, belirgin bir işsizlik ve göç var. Kızılelma köyünde esnafı gezdim, işleri kötü. Pazaryerine gittim. Koskoca Pazar yerinde pazarcıdan satıcıdan başka insan yok AKP Milletvekili Yılmaz Tunç&8217;da oradaydı. Görmüyor mu bu göçü, işsizliği, alım gücü sıfır olmuş halkı&8221; dedi.



Vekil yol için değil iş ve aş için seçilir



Bilgin &8220;Sürekli yol yatırımlarından bahsediyor. Yolu Özel İdare, Karayolları zaten yapacak, devletin asli görevi bu. Milletvekili yol yapsın diye seçilmez ki. İş ve aş için seçilir. İşsizliğe yatırım neden yok. Emeklinin kredi borçlarına giden maaşını arttırmak neden yok. İntibak yasasını teklif etmiştik. 15 sene önceki ile yeni emekli arasındaki uçurum maaş farkı için teklif ettiğimiz intibak yasası neden kabul edilmedi. Biz Bartın&8217;a haddahane getirmek için, fabrika getirmek için yatırımcının ayağına kadar gidiyoruz. Davet ettik gelin dedik, çaba sarf ettik. Girişimlerimiz sonucunda Sanko bir fabrika daha kuruyor. Çay Çelik ve Kaptan Demirçelik Boğaz&8217;da haddahane kuracaklar&8221; diye konuştu. Seçmenin iktidardan oylarıyla en sert şekilde hesap sormasını isteyen Bilgin sözlerine şöyle devam etti.



Desteğinizi bekliyorum, sizi yanıltmayacağım



Sizlerin iş ve aş sıkıntınızı bir tek ben düşünüyorum. Benim yukarıdan esen rüzgarla gelen oylarım yok. Milletvekili Yılmaz Tunç Mecliste yerim garanti diye düşünüyor. Hizmet etme gereği duymuyor ki. Milletvekilinin işi yol yapmak, su getirmek mi. Soruyorum köyünüzden kime iş ve aş vermiş. Sandığa gidip oyunuzu kullanmadan önce cebinize bakın ne kadar paranız var. Ona göre oyunuzu kullanın. Toplantılar da herkes söylediklerime hak veriyor doğru söylüyorsun diyor çözümlerimi beğeniyor. Her kahve toplantımız kalabalık geçiyor burada konuşulanlar burada kalmasın, asla unutulmasın, beni unutmayın 12 Haziran&8217;da desteklerinizi bekliyorum. Bir de beni deneyin sizi yanıltmayacağım&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi