İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, çocukların ülkenin en değerli kaynakları olduğunu söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dün kutlama mesajı yayımlayan Müdür Yeşilyurt, &8220;Türkiye Cumhuriyetinin ilk milli ve resmi bayramı olan ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin doğuşunun 91.yıldönümü olan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın engin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz&8221; dedi. Müdür Yeşilyurt mesajında &8220;Egemenlik yönetme yetkisidir. Milli egemenlik; yönetme yetkisinin Millette olmasıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bizleri geçmişimizle yüzleştiren, asla unutulmaması gerekenleri tekrar hatırlatan, bu günlere nasıl gelindiğini düşünmemizi sağlayan ve milletimizin bağımsızlığının sarsılmaz ifadesidir&8221; şeklinde konuştu.


Her kuşak görevini yapmalıdır


Mesajında öğrencilere de seslenen Müdür Yeşilyurt; &8220;Binlerce yıllık ortak bir tarih ve kültürel birikimi bünyesinde barındıran Milletimiz, bütün sorunlarına çözüm bulacak ve uygulayacak güç ve yetenektedir. Her kuşak kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Sizler milletimizin aydınlık yarınları, en değerli kaynaklarımızsınız. &8216;Bugünün küçükleri yarının büyükleridir&8217; diyen ve çocukları seven Büyük Önder Atatürk&8217;ün hiç bir zaman unutulmasını istemediği, aziz milletimizin istikbal ve egemenliğini simgeleyen bu günü geleceğimizin güvencesi olan sizlere hediye ederek, bu alanda hem dünyada bir ilki gerçekleştirmiş, hem de sizlere verilen kıymetin, inancın, sevginin ve duyulan sarsılmaz güveni belirtmiştir. Gelişmenin ilk adımı eğitimdir. Eğitim ve Öğretim muhasır medeniyetlere ulaşmanın yegane yoludur&8221; diye konuştu.


Bizler hep yanınızdayız


Müdür Yeşilyurt şöyle devam etti: Ufkunu genişletenler, görülmeyeni görmeye çalışanlar her zaman bir adım daha önde olacaklardır. Eğitim kurumlarımızın en önemli misyonu, toplumun hizmetine sunduğu ürünün toplumdan gelen ve topluma giden insanı oluşturmasıdır. Bu misyonun gerçekleştirmesinde sizlere çok büyük bir sorumluluk verilmiştir. Geleceğin yetişkinlerini, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, aklın ve bilimin aydınlığında sizler yetiştiriyorsunuz. Sizler sürekli değişen topluma liderlik yapabilme zorunluluğunu kendinizde hissetmelisiniz. Sizler bilmelisiniz ki bu onurlu, aynı zamanda gururlu gayret ve çabalarınızda, bizler hep yanınızda olacağız. Aziz Milletimizin ve sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyor, sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın her zaman daim olduğu bir dünyada yaşamak temennisiyle, esenlikler diliyorum.&8221;


Editör: Pusula Gazetesi