CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Yalçınkaya&8217;nın mesajı şöyle; Umutsuzluğun, yokluğun ve zorlukların yaşandığı bir dönemde, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılması, Türk milletinin geleceği için önemli bir dönüm noktası olmuştur. Bugün Cumhuriyetimizin temel değerlerinden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 91. yıldönümünü ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk&8217;ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği ulusal egemenlik ve çocuk bayramının gururunu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.



Güven ve sevginin göstergesi



Türkiye Büyük Millet Meclisi; ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk&8217;ün tam bağımsız Türkiye ülküsünün ve milletine duyduğu güven ve sevginin göstergesidir. Yine Büyük Önderimiz Atatürk&8217;ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi&8217;nin açıldığı günü çocuk bayramı olarak armağan etmesi, Atatürk´ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.



Var gücümüzle çalışmalıyız



Ulusal egemenlik ve cumhuriyete, her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerektiği şu günlerde, 23 Nisan tarihinin ülkemiz adına taşıdığı değer ve anlamlara milletçe sahip çıkmalı, meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini, yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu bağlamda; Türkiye Büyük Millet Meclisi&8217;nin açılışının 91. yıldönümünü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutluyorum.

Editör: Pusula Gazetesi