Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun dün yaptığı seçim turuna Vali Erdal Ata&[#]8217;yı ziyaret ederek başladı. Ardından Genel Maden İşçileri Sendikası, Karaelmas Gazeteciler Derneği, Anadolu Ajansı, Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şubesi, Çankırı İli Sosyal Dayanışma Derneği, Sakatlar Derneği, Demokrat Parti ile pek çok esnafı ziyaret ederek düşüncelerini paylaştı ve destek istedi.


Uzun, Vali Erdal Atayı ziyaretinde huzurlu bir seçim dileğinde bulunarak; &[#]8220;Bir yola girdik ve bismillah dedik. İnşallah Allah utandırmaz. Seçim büromuzu açtık. Önemli olan seçimlerin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçmesidir. Ülkemize ve Zonguldak&[#]8217;ımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Biz rahatız. Bütün adaylara başarılar diliyoruz&[#]8221; dedi.


Tüm adaylara başlarılar dileyen Vali Erdal Ata ise: Bizimde temennilerimiz o yönde. İlimizde seçimlerle ilgili ciddi bir sorun yaşamadık. Siyasi partiler seçim döneminde genellikle kurallara uyuyorlar. Birbirlerine karşı hoşgörülüler. Ümit ediyoruz ki bu yıl yapılacak seçimlerde de aynı güzellikleri yaşarız. Ben hem sizlere hem de diğer partilerdeki aday arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.



KGD&[#]8217;de soruları yanıtladı


Ali Uzun, Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ni ziyaret etti.


KGD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Mert ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun, gazeteciler ile sohbet etti. Genel seçimin konuşulduğu ziyarette değerlendirmede bulunan Uzun, gazetecilerin yanında olduğunu söyledi.


Zonguldak&[#]8217;ta farklı bir seçim olacağına inandığını söyleyen Uzun, Zonguldak&[#]8217;ta bir ilkin yaşanacağını söyledi. Kendisini, Zonguldak halkına göre ayarladığını ifade eden Uzun, &[#]8220;Bana Zonguldak&[#]8217;ta bir ilk olacak gibi geliyor. Ben teşekkür ediyorum. Bir ağabeyiniz olarak yanınızdayım. Köylerde görüştüğüm net söylüyorum ama benim aradığım insanlar bizi arayanlar yalnız olmadığımızı söylüyor. Yalnız değilsin sloganı onlardan çıkan bir mesajdır. Zonguldak&[#]8217;ta yalnız değil, ben de yalnız değilim. Ben kendimi MHP&[#]8217;ye göre ayarlamışken böyle bir hadise oldu. Kendimizi de ondan sonra Zonguldak halkına göre ayarlamak zorunda kaldım. Her köyden hemen hemen her köyden her sandıktan bize oy çıkacağına inanıyorum. Siyasi partilerin listelerinin nasıl olacağını düşünerek bu yola çıkmadım.Ben Zonguldaklı hemşerilerime güvenerek bu yola çıktım. Biz dilekçemizi verdiğimiz an, siyasi partiler hangi listeyi çıkartırsa çıkartsaydı ben yine müracaatımı yapacaktım. Benim güvendiğim Zonguldak halkı ve onun sağduyusudur&[#]8221; dedi.


CHP birinci sıra Milletvekili adayı ve Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal&[#]8217;in haber olma durumundan farklı noktalara gittiğini ifade eden Ali Uzun, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ın Haberal konusunu artık kapatması lazım. Lütfen bu konu haber olma olayından farklı noktalara çekilir. O nedenle söylüyorum, ben şuna inanıyorum ki Haberal hocamız benim çok yakın bir ağabeyim. Zonguldak&[#]8217;a faydası olur. Bunu tartışmanın bu saatten sonra, söyleşilmesine, konuşulmasına tartışılmasına bunu hiç, anlamı yok. Yarın bir gün birbirimizin yüzüne bakacağız. Birbirimizin yüzüne bakamayacağımız şeyler söylememek lazım. Bu hepimiz için geçerlidir. Bunun bir anlamı olmaz&[#]8221; diye sözlerini tamamladı.


KGD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Mert ise adaylığının hayırlı olmasını dilediği Uzun&[#]8217;a başarılar diledi.

Editör: Pusula Gazetesi