2011 yılındı kırdığı rekorlarla adından sıkça söz ettiren Zonguldak´ın Milli sporcusu Murat Külekçi, Avrupa Şampiyonası öncesi İzmir´de kampa girdi.


Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 19 Nisan-09 Mayıs tarihleri arasında İzmir´de düzenlenen Milli takım hazırlık kampına Antrenör Ayşe Demirel yönetiminde Zonguldak´tan 3 sporcu kampa alındı.



Rekorların adamı Külekçi

Aralık ayında İzmir´de düzenlenen Salon Deneme yarışlarında 17.41´lik derecesiyle ve Mart ayında ise Kulüplerarası Atmalar Ligi 1. Kademe ve Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası´nda 18.16´lık derecesiyle Türkiye rekoru kıran Külekçi, Milli takımın en güvendiği isimler arasında yer alıyor.


Salonda bu sezon iki kez rekor kıran başarılı sporcu, açık alan da aynı başarısını tekrarlayarak Milli takımın değişmez ismi olduğu gösterdi.


Sezona rekorlarla başlayarak moral kazandığını belirten Külekçi, "Amacım Milli takım formasıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve madalya kazandırmak. Daha önce Milli takım adına madalyalar kazandım ama Avrupa Şampiyonası gibi arenada bu sevinci yaşamak istiyorum. "dedi.



Hedefleri Avrupa Şampiyonası´na katılmak

Zonguldak´ta Atletizm sporunun gelişmesinden önemli katkıları bulunan Antrenör Ayşe Demirel nezaretinde Murat Külekçi´yle beraber Orhun Demircan ve yıldızlarda Benhur Özübek katılıyor.


21-24 Haziran tarihleri arasında Estosya´da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası´na hazırlık niteliğinde gerçekleştirilecek olan kampta sporcular güç depoluyor.

Editör: Pusula Gazetesi