Bahçelievler Mahallesi&[#]8217;nde spor salonu inşaatının yapıldığı alanda toprak kayması nedeniyle Sekizler Apartmanı sakinleri evlerinden çıkarılmış ve misafirhanelere yerleştirilmişti.


Dün inşaat alanı ve sekizler apartmanında inceleme yapılmak üzere Gazi Üniversitesi&[#]8217;nden bir heyet Zonguldak&[#]8217;a geldi.


Heyet evde herhangi bir çatlağın olmadığı fakat daha üst düzeyde bir proje yapılaması gerektiği kararını verdi.


Proje hazırlanışında gecikme olursa apartman sakinleri için ev tutulacağını ve kirayı firmanın ödeyeceğini belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, heyetin incelemeleri ile ilgili şu bilgileri verdi: &[#]8220;Bahçelievler Mahallemizde Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Kapalı Spor Salonu&[#]8217;ndaki çökme nedeniyle ilimize Gazi Üniversitesi&[#]8217;nden hocalarımız geldi. O bölgede gerekli incelemeleri yaptılar. Sayın Valimin başkanlığında da Gazi Üniversitesinden hocalarımız, Gençlik Spor Genel Müdürlüğünden inşaat ve jeoloji mühendisi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesinden hocamız, ilgili firma ve bina yöneticisiyle birlikte toplantı yapıldı. Sayın Valim bize ve ilgili kuruluşlara gerekli talimatları verdi. Hangi proje uygulanacaksa ODTÜ ve İTÜ&[#]8217;den hocalarımız önümüzdeki hafta içerisinde davet edilecek ve projelerini hazırlayacaklar. Eğer projeler kısa bir süre içerisinde gerçekleşecekse vatandaşlarımız misafirhanelerde ağırlanacak ama daha uzun sürede bir çalışma olacaksa vatandaşlarımıza ev tutulacak. Firma söz verdi kirasını kendi ödeyecek. Vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur edilmeyecek.


Gazi Üniversitesinden gelen hocalarımız binalarda şuan için bir çatlama olmadığını ama binaların kurtarılması için daha üst düzeyde bir proje yapılmasını izah ettiler. Projeler ODTÜ ve İTÜ tarafından hazırlanacak ve ona göre uygulanacak.


Evlerde şuan için bir sıkıntı yok ama bu şartlarda da gerekli tedbirler alınmadan onları yerleştirmemiz mümkün değil. Onların içine sindikten sonra gerçekten binalar sağlam vaziyete getirildiği zaman evlere yerleştirilecek. Kurtarılamaz denilirse de müteahhit firma söz verdi evlerini yapacak.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi