Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun 25 Nisan Pazartesi günü gerçekleştireceği Zonguldak mitingi ve CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Haberal&[#]8217;a yönelik yapılan eleştirileri değerlendirdi.


Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacağına ve Zonguldak halkının CHP adaylarına destek çıkacağına inandığını belirten Köktürk: &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ın artık sırtını dönen değil, yüzünü dönen iktidarlara ihtiyacı var&[#]8221; dedi.


CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamada şunları söyledi.


&[#]8220;Çalışmalarımız Genel Başkanımızın Pazartesi günü yapılacak miting programı üzerinde yoğunlaşıyor. Sayın Genel Başkanımız Saltukova Havaalanı ile gelecek. Bizde kendisini orada karşılayıp Zonguldak Madenci Anıtında Zonguldak halkımızla buluşturacağız.


Örgütümüz adaylarla bütünleşmiş durumda. Adaylarımızın moralleri oldukça yüksek. Biz Zonguldak adayları olarak hem kendimize hem de Zonguldak&[#]8217;ımıza güveniyoruz. Sayın Genel Başkanımızın ülke geneli için söylediği söz gibi Zonguldak&[#]8217;ın da artık rahatlamaya ihtiyacı var. Zonguldak&[#]8217;ın artık sırtını dönen değil, yüzünü dönen iktidarlara ihtiyacı var. Ama maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi iki dönemlik iktidarında yüzünü bir türlü Zonguldak&[#]8217;a dönemedi. Zonguldak ciddi anlamda göç veren, emeğin kentiyle emeklinin başkenti haline gelen, Çates özelleştirmelerine konu olan, gittikçe TTK&[#]8217;sı küçülen, kamu kurumlarının il dışına çıkarıldığı ve hakikaten gözden çıkarılan bir il konumuna düşürüldü. Ekonomik ve sosyal olarak 6-7 basamak birden düşürülen bir il haline geldi. Biz Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin yeni politikalarıyla, aile sigortasıyla emeklilerin intibak yasa tasarısıyla, emek kesimine yönelik politikalarımızla Türkiye&[#]8217;yi artık rahatlatacak yeni bir yönetim anlayışına talibiz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarlığının gerçekleşeceğine yürekten inanıyoruz. Bunun meşalesini de Zonguldak&[#]8217;tan yakmaya kararlıyız. Bu mitingde biraz onun göstergesi olacak. CHP iktidarına giden o meşale Samsun&[#]8217;dan sonra emeğin başkenti olan Zonguldak&[#]8217;ta yanacak.


ZONGULDAK HABERAL&[#]8217;A VE DİĞER ADAYLARA SAHİP ÇIKACAKTIR


Mehmet Haberal sadece Zonguldak&[#]8217;a değil, Türkiye&[#]8217;ye değil tüm dünyaya mal olan çok saygın bir bilim insanı. İnsan yaşamı en yüce değerdir. Sayın Haberal&[#]8217;ın çalışmaları da hep bu yönde olmuştur. Sayın Haberal bilim insanıyken de TBMM&[#]8217;de organ nakline yönelik yasaların yürürlüğe girmesi noktalarında çok büyük mücadeleler vermiştir. Zonguldak insanı da Haberal&[#]8217;ın bu hizmetlerinden oldukça yararlanmıştır. Başkent Hastanesi&[#]8217;nde çok ciddi hizmet veren ve orada Zonguldaklıların gittiklerinde özel ilgi gördüğü bir sağlık kuruluşu olarak görev yapmıştır. Ben inanıyorum ki Sayın Haberal hem Zonguldak için hem ülkemiz için büyük hizmetler yapacaktır. Haberal Zonguldak için çok büyük bir isimdir. Zonguldak halkı inanıyorum ki Sayın Haberal&[#]8217;a ve Zonguldak listesinde yer alan diğer adaylara da sahip çıkacaktır. Kol kola Zonguldak&[#]8217;ımızı yeniden ayağa kaldırmak için mücadeleler vereceğiz. Bu birliktelikte Sayın Haberal&[#]8217;ın çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.


HABERAL&[#]8217;A ATILAN HİÇBİR İDDİANIN


GERÇEK OLMADIĞI DÜŞÜNCESİNDEYİZ


Siyasette eleştiriler olacaktır ama biz Haberal&[#]8217;a yönelik yapılan eleştirilere katılmıyoruz. Sayın Haberal&[#]8217;ın üzerine atılı suçun niteliği bile belli değil. Bu duruşmaları izliyoruz. Oradaki tutuklu sanıkların 8 ay, 1 sene gibi tutuklu tutulan kişilerin kendilerine savunma hakkı verilmeksizin, işledikleri suçlar kendilerine anlatılmaksızın yargılandıklarını görüyoruz. İşlenen suç çok açık değil ve kendilerine anlatılmış değildir. Tutuklamalar bir tedbir almaktan çıkıp cezaya dönüşen bir nitelik arz etmiştir. Dolayısıyla biz Sayın Haberal&[#]8217;ın bugüne kadar ki hizmetlerinin bu ülke için her zaman yararlı hizmetler olduğunu düşünüyoruz. Kendilerine atılan hiçbir iddianın gerçek olmadığı düşüncesindeyiz. Yani yaşam kurtarmak için bu kadar büyük mücadeleler vermiş, canını dişine takmış, binlerce organ nakli bekleyen insanı yaşama döndürmüş bir insanın, insanlık için yanlış bir şey yaptığını söyleyebilmek çok doğru bir anlayış değildir.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi