Eyüp Alabaş´ın ziyaretinde GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS´in Karadon, Üzülmez, Kozlu, Merkez Servisleri, Amasra, Armutçuk Şube Başkan ve yöneticileri de hazır bulundu. Alabaş, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü´nü Zonguldak´ta kutlayacaklarını belirterek, &[#]8220;Sendikalar Türkiye´nin en demokratik kuruluşları. Genel Maden İşçileri Sendikası da bu demokrasiyi işleten, demokrasiyi en sağlıklı şekilde hayata geçiren sendikalardan biri. Bizler maden işçileri olarak yerin yüzlerce metre altında çalışan ve ülkemiz adına önemli görevler üstlenmiş üretim kültürüne sahip olarak Türkiye işçi sınıfının önderleriyiz. Bu kültürümüzü 9. Olağan Genel Kurul sürecinde bir kez daha göstermiş olduk. Bu süreci sağduyu ve demokratik şekilde gerçekleşmesini sağlayan başta maden işçileri olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Biz bir aileyiz. Genel kurulumuzun ardından yine aynı emek mücadelesini, iş ve ekmek mücadelesini sürdürmek üzere yine kol kola, omuz omuza, birbirimize can emanet ettiğimiz iş yerlerimize döndük. Emek mücadelesini, ekmek mücadelesini maden işçileri adına, işçi sınıfı adına hep birlikte sürdüreceğiz. Maden işçileri bugün bize görev verdi. Bu bir görevlendirmedir, görev değişikliğidir&[#]8221; dedi.
TTK´nın Zonguldak, bölge ve Türkiye ekonomisi için vazgeçilemeyeceğini belirten Alabaş, &[#]8220;Genel seçim sürecindeyiz. Milletvekili adaylarından özellikle TTK ve Zonguldak´ın sorunlarının çözümü noktasında somut projeler üretmelerini istedik. TTK´nın, maden işçilerinin sorunlarını hangi somut adımlarla çözeceklerini öğrenmek istiyoruz. Buradan yineleyerek söylüyorum; milletvekili adaylarımız TTK´nın ve maden işçilerinin sorunlarının çözümü için ne gibi somut politikalar üreteceklerini açıklasınlar. Bizler de pozisyonumuzu sorunlara üretilecek çözümler için atılacak somut adımlara göre alacağız&[#]8221; diye konuştu.
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 21 Nisan 2011 tarihinde Zonguldak´ta TTK Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu´nda süreceğini belirten Alabaş, sorunları masa başında uzlaşmayla çözmek istediklerini belirterek, &[#]8220;Masa başında çözülmezse alanlara çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz. Hakkımızı, haklılığımızı haykırmak için maden işçileri de mücadeleye hazır olmalıdırlar&[#]8221; dedi.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, tüm maden işçilerini 1 Mayıs´ta Madenci Anıtı´nda düzenlenecek mitinge katılmaya çağırdı. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve GMİS heyeti konuşmanın ardından TTK Kilimli İşletme Müdürü Yılmaz Ünlü ile TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner´i ziyaret etti.
Editör: Pusula Gazetesi