Zonguldak&[#]8217;ta yaşanan hava kirliliği basının da gündeme getirmesiyle birlikte bir süre tartışıldıktan unutuldu. Özellikle apartmanlarda, bazı kamu kurumlarında yıkanmamış ve kalitesiz kömür yakılmasının hava kirliliğini katladığı belirtilmesine karşın önlemler bir türlü yeterli düzeye gelemedi.


Zonguldak Kent Konseyi&[#]8217;nin yaptı Çevre ve Hava Kirliliği konulu toplantıda gündeme gelen sorunlar olduğu gibi devam ederken apartmanların bacalarından çıkan dumanlar ise termik santrallerinin bacalarını aratmıyor.


Kozlu Fatih Sitesi&[#]8217;nin girişinde bulunan bu apartmanın bacasından yükselen dumanlar Fatih Mahallesi&[#]8217;nde nefes almayı zorlaştırırken mahalle sakinleri tepkili.


Çevre Müdürlüğü&[#]8217;nü aradıklarını ancak kimsenin bir müdahalede bulunmadığını belirten Vatandaşlar; &[#]8220;Burada ne yakıldığını çok merak ediyoruz. Ne zaman görsek manzara aynı. Çevre Müdürlüğü yetkileri bunları görmüyor mu?&[#]8221; diye tepki gösterdiler.


Hava kirliliğiyle ilgili şikayetlerin gündeme gelmesiyle birlikte denetimlere başlayan Çevre Müdürlüğü bazı apartmanlara ceza yazarak kalitesiz ve yıkanmamış kömür kullanımını önlemeye çalışmıştı.


Denetlenen ve yıkanmamış hatta kaçak kömür kullanan yerler arasında bazı kamu kurumlarının ve lojmanlarının da olduğu anlaşılmıştı.


Bu uygulamalara ara verilmesiyle birlikte bir çok apartmanda kalitesiz kömür kullanımının devam ettiği veya kalorifercilerin yakma talimatlarına yeterince uymadıkları görülüyor.

Editör: Pusula Gazetesi