Çevre Meclisi, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç&8217;un &8216;termik santralin Amasra&8217;ya yapılmayacağını ve diğer partilerce bu olayının siyasi polemik malzemesi haline getirildiğini&8217; belirten açıklamalarını tatmin edici bulmuyor. Dün düzenlenen basın toplantısında Çevre Meclisi adına konuşan Meclis üyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Şevki Bayraktaroğlu, santralin yapımının planlandığı Delikliburun mevkiinin de Amasra sınırları içerisinde olduğunu söyledi. Delikliburun&8217;un iddia edildiği gibi Amasra sınırları içerisinde olmasa bile santralin Amasra&8217;ya zararının olacağını anlatan Bayraktaroğlu, &8220;Şunu içtenlikle belirtmek isteriz ki, Amasra, Bartın Delikliburun, Tarlaağzı ve Gömü köyleri coğrafik olarak birbirlerine çok yakın bir anlam taşımaktadır. Delikli Burun Amasra ilçe sınırları içindedir. Ayrıca ilçe sınırları içinde olmasa bile bu büyüklükteki santral Türkiye&8217;nin en büyük Termik Santral olacağı için bırakın Amasra&8217;yı, Bartın&8217;ı Karabük-Zonguldak ve Kastamonu illerini bile etkileyecek bir santraldir&8221; dedi.


Ya Hattat ya da Tunç halkı yanıltıyor


Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat&8217;ın santralin yapılacağı yönündeki açıklamalarını da hatırlatan Bayraktaroğlu &8220;Çevre ve Orman Bakanlığı tarafımıza yolladığı cevabi dilekçelerinde Amasra&8217;ya da Delikliburun&8217;a da iki santral yapılacağını gayet açık beyan etmişlerdir. Ayrıca son günlerde santrali yapacak şirketin sahibi olan Mehmet Hattat&8217;ın ulusal ve yerel basına yansıyan açıklamalarında da Amasra&8217;ya iki santral yapılacağı gayet açık olarak beyan edilmiştir. Tüm bu açıklamalardan çıkan sonuç ya Çevre Bakanlığı ve Hattat halkı yanıltmakta ya da Ak Parti Milletvekili Yılmaz Tunç halkı yanıltmaktadır. Şu anda Bartın Ak Parti milletvekili olan ve bir daha ki dönemde de seçilmek üzere adaylığı kesinleşmiş olan Yılmaz Tunç&8217;un bu konudaki kesin ve net tavrını Bartın kamuoyuna bir açıklama yaparak bildirmesini beklemekteyiz&8221; diye konuştu.


Bartın halkının yanındayız


Termik santrali Bartın&8217;a kurdurmamaya kararlı olduklarını yineleyen Bayraktaroğlu, bunun için Bartın halkını 22 Nisan&8217;da düzenlenecek olan mitinge çağırdı. Bayraktaroğlu; &8220;Durumdan anlaşılacak olduğu üzere, bizleri çok zorlu süreç beklemektedir. Hattat Holding bütün yolları zorlayarak bu santralleri yapma peşindedir. Önümüzdeki seçimler hem Bartın halkı için hem Yılmaz Tunç için, hem Hattat Holding için hem de geleceğimiz için bir sınav niteliğindedir. Tüm gücümüzle 22 Nisan 2011 tarihinde saat 16.00&8217;da Kemerköprü&8217;de bulunmamız gerekmektedir. Başarı mücadele edenlerin ve geleceği görenlerin olacaktır. Bartın Çevre Meclisi her zaman olduğu gibi doğrularla birlikte Bartın halkının yanındadır ve Bartın halkı ile birlikte geleceğe yürüyecektir&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi