Konu ile bir açıklama yapan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş; "Tüm masrafları belediyemize ait olan Çanakkale gezisine yaklaşık 1000 kişi gönderiyoruz. Burada gençlerimizin tarihini ve hangi zorluklar ile vatan topraklarını kazandığımızın ruhunu ve zorluklarını anlatan bir gezi olacaktır. Çanakkale gezisi ile çocuklarımıza ve gençlerimize vatan sevdasını aşılayalım. Çanakkale Savaşının yaşandığı Conkbayırı, Anafartalar, Kilitbahir, Arıburnu ve benzeri bölgeler ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş gibi savaşta isimleri öne çıkmış kahramanlar hakkında bilgilerini alacak tüm gençlerimiz şimdiden adeta o tarihe götürülüyor&[#]8221; dedi.
Otobüslerle 5 gurup halinde Çanakkale´ye giden Kozlu halkı, Kilit Bahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Koca Seyid ve Mecidiye Tabyası, Sargı Yeri Şehitliği, Yahya Çavuş ve Ertuğrul Tabyası, Alçı Tepe Köyü, Conk Bayırı, 57. Alay Şehitliği ile Sultankale´yi rehberler eşliğinde gezdiler.
Çanakkale gezisini tamamlayarak memnun bir şekilde yurda dönen gurup, Çanakkale gezisine desteklerinden dolayı başta Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş´a ve Kozlu Belediyesi ekibine teşekkür ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi