Vali Erdal Ata beraberinde Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Bayındırlık İl Müdürü Kemal Memiş, Gençlik Spor İl Müdürü Eyüp Erman ve Kültür Müdürü Zekai Kasap ile birlikte Çaycuma&[#]8217;da yapımı devam eden okul, ve sosyal tesisleri inceledi.


Vaki Ata&[#]8217;yı Çaycuma&[#]8217;da Kaymakam Sinan İnaltekin, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, TSO Başkanı Rıfat Sarsık, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Kemal Gökcan ve İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen karşıladı.



MOBESE için destek istedi


Vali Ata ve beraberindekiler, ilk olarak yeni göreve başlayan Kaymakam Sinan İnaltekin&[#]8217;i makamında ziyaret ettiler. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen Vali Ata&[#]8217;ya ilçeye acil olarak MOBESE sistemi kurulması gerektiğini söyledi. Vali Erdal Ata prensip olarak 81 ilde MOBESE sisteminin tamamlanması gerektiğini, hatta bazı illerde daha sistemin var olmadığını söyledi. Ata; &[#]8220; Zonguldak&[#]8217;ta dahi geçen yıl hizmete giren MOBESE sistemi için Bakanlığın talimatı ile Devrek, Gökçebey ve Çaycuma ilçesine ödenek çıkartıldı. Devrek&[#]8217;te bu konuda toplantı yapıldı. Belediyeler ve TSO gibi kurumlar destek olursa ihalesini hemen yapabiliriz&[#]8221; diye konuştu. Belediye Başkanı Gülşen ise sistem için belediye olarak 200 bin lira kaynak aktarabileceklerini belirtti.


Vali Ata öncelikle ilçelere verilmesi gereken MOBESE ödeneğinden bu üç ilçenin faydalandığını söyleyerek; &[#]8220;Bu güvenlik sistemi sayesinde bir çok suçun önüne geçildi. Art niyetli insanlar ve kapkaççılar MOBESE var diye suç işleyemiyorlar. Suç oranlarda ciddi bir azalma var.



&[#]8220;Sosyal Tesislerden ağaç kesmeyin&[#]8221;


Çok acil ihtiyaç duyulan Çaycuma Devlet Hastanesi ek binasının da ihalesi bu yıl yapılacak. Çaycuma TSO ve Zeki Yurtbay&[#]8217;ın yaptırdığı okul inşaatları bu sene tamamlanacak. Kültür Sarayı ve futbol sahası bitirilecek. Filyos Projesi ile ilgili tahsislerde bu sene yapılacak diye bekliyoruz&[#]8221; diye konuştu.


Sosyal Hizmetler bünyesinde yaptırılan kapalı spor salonunu inceleyen Vali Ata, Emekli Öğretmen Hayrullah Saki tarafından yaptırılan anaokulunu gezdi. Saki&[#]8217;yi tebrik eden Ata, okulun eksiklerinin bir an önce tamamlanması talimatını verdi. Daha sonra Belediye Sosyal Binasında yapılması düşünülen düğün salonunu ziyaret eden Ata&[#]8217;ya çalışmalar esnasında ağaçların kesilmemesini isteyerek hazırlanan projeyi görmek istediğini söyledi.


Çaycuma TSO tarafından yaptırılan Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatı gezen Vali Ata&[#]8217;ya Çaycumas TSO Başkanı Rıfat Sarsık, Belediyenin mevcut okula bitişik Sosyal Tesis alanından üç dönüm verdiği takdirde ikinci okulu da yapmaya hazır olduklarını söyledi. Belediye Başkanı Gülşen ise arazinin sosyal alan olarak ayrıldığını ve havuz yapmadığını düşündüklerini ifade etti. Vali Ata ise ; &[#]8220; Okul için Belediye isterse sarayını bile verebilir. Eğitim konusunda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım. Eğitim artarsa dağdaki, karayollarındaki terör de biter, işsizlikte&[#]8221; diye konuştu.


Tamamlanma aşamasına gelen Kültür Sarayı&[#]8217;nı gezen Vali Ata Kültür Müdürü Zekai Kasap&[#]8217;tan bilgi aldı. Kasa binanın yaklaşık bir ay içinde bitirileceğini ve hazırda 2 milyon 300 bin lira ödenek olduğunu belirtti. İçindeki bir çok sosyal faaliyet alanı bulunduran Kültür Sarayının ilçeye çok fazla olduğunu söyleyen Ata; &[#]8220;Daha az parayla daha iyi salonlar yapılabilirdi. Yapılan bu harcamaya karşılık alına hizmet o kadar büyük olmayacaktır&[#]8221; şeklinde konuştu. Ata son olarak Belediyenin okul alanı olarak ayırdığı araziyi gezdi.

Editör: Pusula Gazetesi