Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Akköy köyü sakinleri adeta bir asır önceki köy yollarını andıran ve özellikle İbrahimci mahallesinde, yazın toz, kışında çamurdan geçilmeyen yollar nedeni ile tepkili, yolların dar olması nedeni ile tehlike saçtığını söyleyen köylüler, yetkililere durumun bildirilmesine rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını öne sürdü.
Köyün İbrahimci Mahallesinde yer alan Cem ve Kültür Evi Başkanı Mehmet Kurtal, yol sorunuyla ilgili Kdz. Ereğli Kaymakamlığına dilekçe ile başvurarak sıkıntılarını dile getirdiklerini söyledi. Yol sorunundan yetkililerin haberdar olmasına rağmen programa alınmadığını kaydeden Kurtal, &[#]8220;Köyümüzün yolunun yanı sıra özellikle Akköy&[#]8217;e bağlı İbrahimci mahalle içinin yolları da çok kötü durumda, yazın toz diğer mevsimlerde çamur eksik olmuyor. Yağışlı havalarda yollar göle dönüyor, birçok araç şimdiye kadar çukurlu yollar nedeniyle kazalar atlattı. Dar yolun birçok kesimi de uçurum. Facia olması an meselesi, üstelik taşımalı eğitim sistemi, bozuk ve tehlikeli yollardan yapılıyor. Bütün mahalleli bu durumdan şikayetçi, yetkililerimizin en kısa zamanda yollarımızda gerekli çalışmaları yapmalarını istiyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.
Yol sorunun çözüme kavuşturulması için yetkililere mesaj gönderen İbrahimci Mahallesi sakinleri ise köye ulaşım ve mahalle içi yollarının neredeyse bir asır önceki yolları andırdığını belirterek yetkililerden çalışma başlatmalarını beklediklerini ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi