Zonguldak´ın Devrek İlçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri nedeniyle İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ve Devrek Lisesi Kapalı Spor Salonunda organize edilen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kuranı Kerim Tilaveti Meali okunmasıyla başlarken salonda bulunan protokol ve davetlilere gül takdimi sunumu ve Peygamberimizi anlatan slayt gösterisi ile davetlilere kitap hediyesi ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Düzenlenen etkinliğe Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AK Parti Milletvekili adayı Özcan Ulupınar, Eğerci Belediye Başkanı Recep Civelek, Devrek TSO Başkanı Mehmet Oktay, AK Parti İlçe Başkanı Özcan Özmekik, sivil toplum örgüt temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ilçe müftülüğü personeli, cami imamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Düzenlenen programda konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün,&[#]8221;Çok değerli Hz. Muhammed aşığı muhterem misafirler, yaklaşık çeyrek asırdır Kainatın efendisi ve rahmet Peygamberi Hz Muhammed´in dünyaya gelişlerini &[#]8220;Kutlu Doğum Haftası&[#]8221; olarak değerlendirilmekte, bu amaçla bir takım etkinlikler düzenlemekteyiz. Bunun amacı, O yüce ve örnek insanı daha iyi anlamak ve ondan istifade etmektir. Bu yılki kutlamaların ana teması &[#]8220;Hz Peygamber ve Merhamet Eğitim&[#]8221;dir. Günümüzde gerçekten sevgi, şefkat,ve merhamet duygularının geliştirilmesi ve bu duyguların eylemlere dönüştürülmesine gerçekten büyük ihtiyaç vardır. Üzülerek belirtmek gerekir ki zamanımızda sevginin ve merhametin yerini cinayet almak üzeredir. Kalpler katılaşmakta, insanlığımız merhametini kaybetmektedir&[#]8221; dedi.
Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ise,&[#]8221; Kutlu Doğum Haftası efendimiz a.s efendimiz nasıl yaşamış her yıl bunu bir hafta boyunca hatırlatıyoruz. Bu hafta bizlere efendimizi tekrar tekrar hatırlatma imkanı veriyor. Yaşlısı genci işte bütün insanlarımız buraya peygamberimizin örnek hayatını öğrenmeye koşuyor. Bizlerde her yıl peygamber efendimizin bir yönünü insanlara aktarmaya çalışıyoruz. Bu yılki konumuzda &[#]8220;Hz Peygamber ve Merhamet Eğitimi&[#]8221; Neden merhamet konusunu seçtik? Şu günlerde merhamete o kadar muhtacız ki tıpkı 1400 yıl öncesi gibi. Hani topraklar susuzluktan çatır çatır çatlar patır patır yarılırda yağmur yağdığında tekrar yeşerir kurumuş ağaçlar çiçekler açar ya işte 1400 yıl evvelde çoraklaşan toprakların yağmurun yağması ile yeşeren ağaçların çiçek açması gibi Allah Resulü efendimizin yeryüzüne gelmesiyle ve vahiy ile müjdelenmesiyle birlikte kalpler yeniden yeşerdi merhametsizleşen kalpler merhamet doldu. Zulüm dünyayı kaplamıştı mazlumlar, mağdurlar yüz yıllar boyu her türlü kötülüklere maruz kaldılar. Ta ki efendimiz S.A.V. dünyaya teşriflerine kadar. Rebiu evvel ayının 12. gecesi Efendimiz dünyaya teşrif etti yani dünyayı aydınlattı ve birlikte merhameti de getirdi&[#]8221; Efendimizi anlatmaya saatler yetmez. Uzaktan yakından salonumuza bu programı izlemek için gelenlere teşekkür ediyor,&[#]8221;Kutlu Doğum Haftası&[#]8221;nın tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi